Hős Robin

Tavaly után az idén sem lesz Federer–Nadal döntő Párizsban. Egy éve a spanyol maradt le a fináléról, ezúttal a svájci nézi majd tévén. Robin Söderling nemes bosszút állt a múlt évi döntőben elszenvedett vereségért, és a 6:3-ra elvesztett első szett után a folytatásban – kis túlzással – már csupán ő volt a pályán. Ugyancsak 6:3-mal egyenlített a svéd, majd egy röpke esőszünet után 7:5-tel fordított, végül a negyedik játszmában (6:4-gyel) a mérkőzést is „elvitte”.

Pályafutása legnagyobb Grand Slam-sikerét érte elFrancesca Schiavone: most először került a négy nagy torna valamelyikén az elődöntőbe. Pedig elég régen próbálkozik, már ott volt a 2000-es US Openen. Első Roland Garrosán, 2001-ben rögtön eljutott a legjobb nyolcig, ez a bravúr azóta sem sikerült neki. Tavaly például már az első fordulóban búcsúzott, ám ez most már csupán rossz álom. Tizennégy hellyel hátrább emelték ki, mint vetélytársát, Caroline Wozniackit, ám ez a különbség a pályán nem látszott. Az egykezes fonákot ütő olasz néha ugyan elszeleburdiskodott egyegy ziccert, ám a 6:2, 6:3-as végeredmény tökéletesen tükrözte a kettejük közötti formabeli különbséget. A harmadik helyen kiemelt dán alig nyolcvan perc alatt megadta magát, ám így is eddigi legjobb Roland Garroseredményét produkálta ötödik fordulós kiesésével.

A nap másik női negyeddöntőjében a két orosz, Gyementyevja és Petrova szélsőséges találkozót vívott: az első szettet utóbbi, a másodikat előbbi nyerte 6:2-re. A meccs logikája szerint Petrovának kellett volna következnie, ehhez képest Gyementyjeva 6:0-lal lemosta ellenfelét a pályáról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.