Balzsay Karcsi (Karesz) nagy vacsoracsatája

Sztár lett ifjabb Balzsay Károly ökölvívó. A lapokban fel-feltűnnek Karcsi (Karesz) sztorijai, fotói, az olvasó nem győz bólogatni, mi minden csodás dolog történik vele és családjával. A ring ellenállhatatlan harcosa gyöngéd családapa, egyebekben mindennap ruhát húz, kocsiba pattan, sőt elmegy vásárolni is.

A megannyi információtól bódult polgár mostanság a tévét se tudja anélkül bekapcsolni, hogy ne Karcsit (Kareszt) látná. Ő immár „a Vacsoracsata sztárja”, akit ebbéli minőségében az úgynevezett celebvilág hírességei között is ügyesen mozgatnak: hogy mást ne mondjunk, az említett műsorban parádésan eszik négy másik hírességgel.

Hogy sportpályafutását tekintve mi van most Karcsival (Karesszel), az alkalmilag lehetne mellékes is; Karcsi (Karesz) valóban rendes, afféle reálisan gondolkodó, intelligens „gyerek”, izgalmas másodállását tekintve ennyi most bőven elég. Pláne, hogy ifjabb Balzsay Károly ökölvívó amúgy holttérben van. Az amatőrként Európa-bajnoki ezüstéremig, hivatásosként a WBO nagyközépsúlyú címéig jutó bokszoló december óta „gondolkodik a folytatáson”, s bár most igent mondott magának, e pillanatban legföljebb addig jutott el kenyéradójával, a magyarokat (lásd még: Erdei Zsolt) olykor kedvére csuklóztató hamburgi Universummal, hogy „majd valamikor” lesz „két-három felhozó meccs”, és aztán „talán” újra lesz vb-címmeccs is. Szerződésileg se lehet semmi biztosat tudni, legalábbis a sportnapilap kérdésére Balzsay azt mondta, hogy az az Universummal folytatott megbeszélésen „nem került el elő”. Konkrétan: „Ők nem erőltették, mi nem kérdeztük. Csomó dolog nyitott maradt, nem volt mit pluszban írásba foglalni. Majd visszatérünk rá...” Balzsay ezzel együtt „kicsit furcsállta”, hogy universumék „nem toltak az orra alá szerződést”, ami egyébként valóban meglepetésként hathat, főként a kiváló ökölvívó utóbbi két összecsapásának tudatában. Az augusztusi, budapesti címmérkőzésen Robert Stieglitz technikai KO-val verte Balzsayt –akit ezt követően megfigyelésre kórházba szállítottak –, majd decemberi, már csak interkontinentális övért zajló, söldeni felhozómeccsen bizonyos Eduard Gutnecht múlta felül úgy, hogy az utolsó menetekre egyre szomorúbbá váló magyar kommentátor nem győzte ismételgetni: „Ez kevés lesz...”

Ha ebből az aspektusból nézzük, Balzsay e pillanatban se nem tényező, se nem sztár. Viszont a kamerák előtt kétségkívül egyszer sem harap mellé.

Balzsay Károly tecnikai KO-val kikapott a német Robert Stieglitz elleni mérkőzésen
Budapest, 2009. augusztus 22. Balzsay Károly ül a ringben a német Robert Stieglitz elleni mérkőzése után a profi ökölvívógálán a Syma Csarnokban. Balzsay Károly tecnikai KO-val kikapott, s ezzel elvesztette a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú világbajnoki címét. MTI Fotó: Kovács Tamás
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.