Nadal igen, Federer nem

A húsz hónapos kihagyás után a pályákra visszatérő Justine Henin máris remek formában teniszezik: a brisbane-i 220 ezer dolláros tornán bejutott a döntőbe. Már önmagában ez a tény is dicséretes, az azonban még inkább, hogy a korábbi világelső szerb Ana Ivanovicsot verte egészen sima 6:3, 6:2-re. A fináléban honfitársával, a „szülési szabadság” után a US Open megnyerésével a teniszvilágot sokkoló, és némiképp váratlan sikerével talán Heninnek is kedvet csináló Kim Clijstersszel játszik.

Magyar fellépője is lesz a szombati eseménynek, ugyanis a páros döntőben Czink Melinda a spanyol Arantxa Para Santonja partnereként küzd a győzelemért a Hlavackova, Hradecka duó ellen. A férfiak 372 500 dolláros versenyén a mai elődöntőben a francia Monfils a cseh Stepanekkel, az amerikai Roddick az ugyancsak cseh Berdychhel játszik. Az 1,1 millió dolláros dohai férfitorna elődöntőjében meglepetésre búcsúzott az első helyen kiemelt Roger Federer: a svájci klasszist – pályafutása során másodszor – a harmadikként rangsorolt orosz Nyikolaj Davigyenko múlta felül (6:4, 6:4). A másik ágon érvényesült a papírforma: a spanyol Rafael Nadal 6:1, 6:3-ra lemosta a pályáról a szerb Troickit.

A nem hivatalos csapatvilágbajnokságon, a Hopman Kupán spanyol–brit döntőt játszanak. A spanyolok már korábban megnyerték csoportjukat, a britek az oroszok 2:1-gyel legyőzésével jutottak a fináléba, amelyet ma rendeznek Perth-ben.

Federer kézzel-lábbal próbálkozott
Federer kézzel-lábbal próbálkozott
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.