Megbánták Jakupcsek kirúgását a köztévénél

Hamar rájöttek az MTVA-nál, hogy hibát követtek el a Ridikül műsorvezetőjének menesztésével. Néhány órával később már visszavették volna – állítja a Blikknek egy bennfentes.

A köztévé illetékesei Jakupcsek Gabriellával saját műsorának egyik forgatási szünetében közölték, hogy nem tartanak igényt a munkájára a továbbiakban. A hír gyorsan bejárta a sajtót. Valószínűleg ez is hozzájárult ahhoz, hogy a csatornánál belátták, hogy hibát követtek el, és megpróbáltak visszakozni. 

„Alig pár órával később Gabinak felajánlották, hogy semmissé teszik a felmondását. Egyszerűen fogalmazva, az MTVA vissza akarta csinálni azt a hibát, amit elkövetett. Valószínűleg akkor tudatosult bennük, hogy rossz ötlet volt Jakupcseket meneszteni, de legalábbis nagyon rossz módszert választottak a kirúgására” – idézi a Blikk egy névtelenséget kérő informátor szavait. „Jakupcsek ultimátumot kapott: vagy azonnal elfogadja, hogy semmissé nyilvánítják a kirúgását, vagy mehet, amerre akar.”

A műsorvezető szerette volna, ha megindokolja a köztévé a döntését, erre azonban nem került sor.

„Két idegen ember szóban tájékoztatott a jogaimról, és elém tolták a papírt. Azóta próbálom megérteni, mi történt, és tartom a lelket a kollégáimban” – mesélt a vele történtekről a műsorvezető a Life.hu-nak. 

Jakupcsek utódait is hamar megtalálták, a Ridikül vezetésével előbb Novodomszky Évát szerették volna megbízni, ő azonban a kialakult helyzet miatt ezt nem vállalta, így végül Dióssy Klára kapta a feladatot. A Magyarország, szeretlek! című műsorban Tatár Csilla és Harsányi Levente váltotta Jakupcseket és Csiszár Jenőt.

találgatások szerint a műsorvezető havi 1,5-2 milliós fizetése játszhatott szerepet a menesztésében.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.