Megingott a Lagzi Lajcsi elleni vád?

Megszólalt az áram-, gáz- és vízlopással vádolt Galambos Lajos ügyvédje, aki szerint megdőlni látszanak a zenész gyanúsításában történt megállapítások.

Berényi András szerint az ügyészség rosszul minősítette a vesztegetés gyanúját. Lajcsit ugyanis közfeladatot ellátó személyek megvesztegetésével gyanúsítják, a villanyszerelő-ellenőr pedig nem ilyen személy. Galambos Lajos a gyanú szerint az E.On két munkatársát is lefizette, hogy csaljanak a leolvasásnál. Az ügyvéd úgy véli, ha a zenész valóban elkövette a bűncselekményt, akkor is csak 1-5 évig terjed büntethetősége a 2-8 év helyett.

Blikknek nyilatkozó Berényi elmondta, hogy három ügyvéd dolgozik a zenész ügyén. A védő szerint megdőlni látszanak a gyanúsításban szereplő megállapítások, mivel kiderült, hogy Lajcsi ingatlanjába 8 évig nem volt bekötve a vízszolgáltatás. Így a zenész „csak” áram- és gázlopásban lehet érintett.

Galambos Lajos és társai körülbelül 28 milliós kárt okoztak a szolgáltatóknak a hatóságok szerint. Az ügyben érintett volt a zenész felesége is, akit nemrégiben szabadon bocsájtottak. A nő állítólag semmit nem tudott férje üzleti ügyeiről. A hatóságok már lefoglalták Lajcsi vagyonának egy részét.

„Ha jogos lenne a kárigény, rendezni tudná bármikor, ám azt mondja: nem hajlandó azt kifizetni, amivel nem tartozik” – mondta Berényi.

Lajcsi harmincnapos letartóztatása október 24-én lejár, ennek ellenére nem valószínű, hogy szabadlábon védekezhet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.