Kirúgták a szegedi lányt összeverő börtönőrt

Azonnali hatállyal elbocsátották azt a büntetés-végrehajtási börtönőrt, aki a gyanú szerint múlt hétvégén összevert egy szegedi lányt, aki a bevándorlónak vélt barátját védte.

Magyar Nemzet információi szerint már nem dolgozik a börtönben az őr, akit a szegedi lány összeverésével gyanúsít a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. A hatóság a gyanúsítottat kedden őrizetbe vette. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az ügy iratait hatáskör és illetékesség hiánya miatt a Szegedi Nyomozó Ügyészségnek küldte el.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Tímeát, a húsz év körüli szegedi egyetemistát szombat este fél 12 körül verték meg a Belvárosi híd újszegedi hídfője alatt, ahol a kubai származású, félvér barátjával hazafelé tartottak a Wake Up Color Festivalról. A kopasz, fekete ruhás támadó bevándorlónak nézte Tímea barátját, ezért támadt a társaságra. A lánynak az őt ért ütések következtében felrepedt az ajka, zúzódások keletkeztek a szeme alatt, kis híján kiesett néhány foga. Tímea arccsontja eltörött, de sikerült úgy helyreállítani, hogy nem volt szükség lemez beültetésére. A lány kedden már hazatérhetett a kórházból.

Mindeközben a rendőrség vizsgálja, hogy van-e összefüggés a támadás és egy másik szombaton történt incidens között. A támadás helyszínétől nem messze egy helybéli fiatal zuhant le egy szórakozóhely felüljárójáról. A fiú súlyos sérüléseket szenvedett és kómában fekszik.

Demonstráción fejezték ki szolidaritásukat a Szegeden megvert diáklánnyal civilek kedd este Budapesten. Az Erzsébet téren körülbelül kétszáz fő gyűlt össze, akik papírszívekre írt üzeneteken fejezték ki együttérzésüket a megvert fiatalokkal.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.