Tagad a szegedi lányt összeverő börtönőr

Érettségizett tiszthelyettes a szegedi lány megverésével gyanúsított börtönőr, aki a kétévente kötelező alkalmassági vizsgálatokon is megfelelt. A férfi vallomást tett, és tagadta a támadást, melyet a nyomozást vezető ügyész szerint rasszista indíttatásból követett el.

HVG közölt újabb részleteket a múlt hétvégén összevert szegedi lány ügyével kapcsoltban. A lányt azért ütötte meg egy kopasz fekete ruhás férfi, mert védte a támadó által bevándorlónak vélt barátját.

A lap szerint a bűnténnyel gyanúsított férfi mintegy egy évtizede dolgozott tiszthelyettesként a szegedi büntetés-végrehajtási intézetben. A közösség tagja elleni erőszakkal gyanúsított férfit szerdán hallgatták ki a Csongrád Megyei Nyomozó Ügyészségen, azt követően, hogy kedden őrizetbe vették a hatóságok.

Szanka Ferenc az ügyészségi nyomozás kapcsán elmondta, a férfit csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettével is meggyanúsítottak. A Délmagyar szerint a férfi vallomást tett, tagadta a támadást. Az ügyészség csütörtökön dönt arról, hogy kérik-e a verekedő ex-börtönőr előzetes letartóztatását.

Szanka hozzátette, hogy tettes társakat is keresnek, de egyelőre csak egy embert gyanúsítottak meg. Az ügyész megjegyezte, az eddigi adatok azt támasztják alá, hogy rasszista támadásról van szó.

A börtönőr a kétévente kötelező pszichológiai alkalmassági vizsgálatot mindig teljesítette. A lap megjegyzi, hogy az alkalmasságin nem azt nézik, hogy valakinek milyen hajlama van a bűnelkövetésre, hanem azt, hogy az illető alkalmas-e a betöltött posztjára.

A szegedi lány megverésével vádolt őr már nem dolgozik a börtönben. A történtek után a büntetés-végrehajtásnál dolgozók örülnek, hogy azonnal elküldték brutális kollégájukat.

Amint arról korábban beszámoltunk, Tímeát, a húsz év körüli szegedi egyetemistát szombat este fél 12 körül verték meg a Belvárosi híd újszegedi hídfője alatt, ahol a kubai származású, félvér barátjával hazafelé tartottak a Wake Up Color Festivalról. A kopasz, fekete ruhás támadó bevándorlónak nézte Tímea barátját, ezért támadt a társaságra. A lánynak az őt ért ütések következtében felrepedt az ajka, zúzódások keletkeztek a szeme alatt, kis híján kiesett néhány foga. Tímea arccsontja eltörött, de sikerült úgy helyreállítani, hogy nem volt szükség lemez beültetésére. A lány kedden már hazatérhetett a kórházból.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.