lapom

lapom

Kinek, mennyi jutott a 7 milliárdos kasszasöprésből?

Váratlanul érte az intézményeket, hogy a kormányzat talált 7 milliárd forintot az Országos Egészségbiztosítási Pénztár költségvetési sorain....

Váratlanul érte az intézményeket, hogy a kormányzat talált 7 milliárd forintot az Országos Egészségbiztosítási Pénztár költségvetési sorain. Eddig szinte minden évben az úgynevezett kasszasepréssel próbálták enyhíteni az eladósodást, ám most nem erre a célra kapták az intézmények a pénzt. Sőt nem is közvetlenül a kórházaknak jutották el ezt az összeget, hanem a szakrendelőknek címzett juttatásként.

A tárca közleménye szerint a járóbeteg-szakellátás ösztönzésére 4,7 milliárdot, a várólista csökkentésben való aktív részvételért 1 milliárd forintot, az onkológiai diagnosztikában vállalt többlet tevékenységért 800 millió forintot, míg az egynapos ellátások ösztönzésére 500 millió forintot kapnak az érintett intézmények az E-alap maradványból.

A 7 milliárd forintos forrást a mai napon utalta az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) a Magyar Államkincstár felé, és hamarosan az intézmények számlájára kerül - írják. Az elosztás részleteiről, hogy ki mekkora összegre számíthat, itt lehet olvasni.

Egy-egy intézmény körülbelül akkora összeghez jutott, mint amennyivel havonta növekszik az adóssága.

 

2015.12.29 15:12

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.