Visszatér a Lada a magyar piacra

Korszerű benzines és dízelmotorokkal érkeznek majd a francai-japán bábáskodással továbbfejlesztett orosz autók.

 

 

 

Bo Andersson, JSC AavtoVAZ elnöke és Ormos István, a Duna Autó Zrt. vezérigazgatója a megállapodáskor, háttérben a legújabb Lada Vesta
Bo Andersson, JSC AvtoVAZ elnöke és Ormos István, a Duna Autó Zrt. vezérigazgatója a megállapodáskor, háttérben a legújabb Lada Vesta

Új modellekkel és Euro6-os besorolású motorokkal tér vissza a Lada a magyar piacra, ahol a Níva mellett a Granta és Kalina típusokat forgalmazza majd. A Duna Autó Zrt. tulajdonosi köre szervezetileg független új céget alapított az orosz márka képviseletére Lada Hungary Disztribúció Kft. néven, a cég vezetője Markó Zoltán lett. Az értékesítés 2015 negyedik negyedévében tervezik. Az erről szóló megállapodást Bo Andersson, JSC AVTOVAZ elnök-vezérigazgatója és Ormos István, Duna Autó Zrt. vezérigazgatója írta alá.

Az AVTOVAZ Togliatti telephelyén jelenleg négy különböző márkájú autó, Lada, Renault, Nissan és Datsun különböző modelljeit gyártják. A cég életében az új éra 2008-ban kezdődött, amikor a Renault-Nissan Szövetséggel megindult az együttműködés. Ez a partnerség új modelleket hozott létre: Lada Largus, Lada Granta és második generációs Ladaa Kalina. Az AVTOVAZ több mint 50 ezer főt foglalkoztat két termelő egységében Togliattiban és Izsevszkben eddig több mint 28,5 millió jármű készült a vállalat 1970-es megalapítása óta.

A Ladák forgalmazására kijelölt Duna Autó Zrt. már 25 éve a magyar autópiac egyik meghatározó szereplője. Tizenkét márka kereskedőjeként és ennél is több márkaszervizeként megszerzett tapasztalatokkal és stabil pénzügyi háttérrel rendelkezik. (B. J.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.