Ünneplés helyett rendőrautókat gyártottak

A magyar rendőrség megrendelésére készülő Astra Classic járőrautókba az Opel Szentgotthárd gyárában készült benzinmotorokat szerelnek.

Az Opel bochumi gyárában már vasútra pakolták és útra készek az első magyar megrendelésre készült rendőrautók: a fehér 1,6-os ötajtós Astra Classic gépkocsik rövidesen szolgálatba állnak, a rendőrségi felszerelés (fényhíd, matricázás, kommunikációs rendszer) már Budapesten kerül a kocsikra. Az 1250 darabos megrendelés még bochumi mércével is jelentős, az Opel gyárában a megrendelés mielőbbi teljesítése miatt elhalasztották a cég 150 éves születésnapi megemlékezését, mert az munkaszünettel járt volna.

Az Astra Classic járőrautókba az Opel Szentgotthárd gyárában készülnek az 1.6-os benzinmotorok. Az üzemben október közepén jött le a szalagról a hétmilliomodik motor, egy 1.6-os 115 lóerős erőforrás, amit Bochumba szállítottak. A motorszám ismeretében (A16XER20SR7827) nyomon követjük a hétmilliomodik szentgotthárdi motor sorsát, és természetesen jelezzük, ha az valóban egy rendőr Astra motorházfedele alatt visszakerül Magyarországra.

Az Opel Magyarországé volt a legjobb a járőrautókra adott ajánlatok közül az Országos Rendőr-főkapitányság legutóbbi közbeszerzési tenderén. Az 1250 rendőrautó az Opel legnagyobb közbeszerzési sikere eddig Magyarországon.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.