Miniszter kampányol az autós Adagio lemezért

Pianóval és pianóban a közlekedésbiztonságért, avagy két legyet ütött egy csapásra Peter Ramsauer.

Neki bevált, állítja a német közlekedési miniszter, aki Mozartot és saját zenei tudását is bevetette a biztonságosabb közlekedésért, és hogy kevesebb tragédia történjen. A Frankfurter Allgemeine Zeitung német napilapban megjelent interjújában Peter Ramsauer német közlekedési miniszter elmondta, hogy komoly tudományos elemzések és tanulmányok bizonyítják a lassú ütemű klasszikus zene nyugtató hatását, ami különösen az autót vezető emberek esetében fontos, mert a közlekedési vészhelyzetek és balesetek okozói többnyire agresszív sofőrök. 2010-ben 2,5 millió közlekedési balesetben 400-an haltak a német utakon.

A miniszter szerint kitűnő stresszoldó a zene és Peter Ramsauer nemcsak hallgatója az általa ajánlott Adagio in the Automobile (Lassan az autóban) című lemeznek, de közre is működött a felvételen: a közlekedési miniszter játszotta el Mozart 21. zongoraversenyének egyik tétele a berlini Deutsche Oper zenekarának kíséretében.

Az biztos, hogy a minisztert két legyet ütött egy csapásra, hiszen nemcsak a közlekedésbiztonságért, hanem lemezért is kampányol.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.