Magyarországon a Honda újdonságai

Három új motort mutatott be - lényegében a CBR család összes újdonságát - pénteken Magyarországon a Honda Hungary, amelyek egy igencsak viharvert piacra érkeznek.

Igencsak gyászos magyar piacra érkeznek meg idén a Honda újdonságai. Az Honda saját számai szerint ugyanis a tavalyi hazai motoros piac a 4790 forgalomba került géppel mintegy negyedére zsugorodott a 2006. évinek. Ám nem csak ehhez képest, hanem az előző évihez képest sem túlvidám a kép, hiszen a megelőző évivel összevetve 38 százalékos a visszaesés.

Ehhez képest a Honda erősíteni tudta pozíciót, ami azért annak a következménye, hogy a csökkenés a márkánál elmaradt az átlagtól „mindössze" 21 százalékos volt - mondta Szloboda Tamás, a HH munkatársa a modellbemutatón. Ezzel a produkcióval nem mondható rendkívülinek az európai összevetésben a magyar piac, miután a kontinens országaiban is hasonló volt a tendencia. Mint Szloboda Tamás megjegyezte abban bíztak, hogy év végére a visszaesés megáll, ám egyelőre ez nem következett be.

Vagyis egy igencsak viharvert piacra érkeznek a világ legnagyobb motorgyártó újdonságai, ám a körülmények ellenére bizakodóak a társaságnál.

Ennek egyik alapja a CBR újdonságok ára, miután a 125 gépet regisztrációs adóval együtt 880 ezer forintért kínálják, míg a 250R ABS kiegészítővel 1,25 millió forintba, míg a ismét gyártásba dobott 600F - ugyancsak blokkolásgátlóval - 2,5 millió forintba kerül majd. A negyedliteres változat érdekessége, hogy a Honda abban 27 szabadalmat vonultat fel.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.