Lapos rekord térdig érő autóval

Ijesztő vele közlekedni, de imádni való, mert mindenki megbámulja, persze ha észreveszi, ami nem minden buszvezetőnek vagy kamionsofőrnek sikerül.

Tizenkét diák és kilenc pedagógus műve a Mirai nevű autó, mely 45,2 centiméteres magasságával elnyerte a világ legalacsonyabb autója címet. A világítóberendezésekkel felszerelt és közúti közlekedésre is alkalmas egyszemélyes kocsit villanymotor hajtja akár 40 km/órás sebességgel. Az autót Japánban, az Asakuchi városi Okayama Sanyo középiskolában építették, fél év alatt.

A sárgára fényezett szénszálas karosszériás autó vezető nélkül 45,2 centiméter magas, ami hat centiméterrel alacsonyabb a korábbi csúcstartó Flatmobile járműnél. Hat akkumulátorának egyszeri feltöltésével 50-60 kilométeres útra képes a Mirai, mely a csapat döntése nyomán csak kísérő járművel mehet közútra, mert Harada Kazunari igazgató szerint nehezen, vagy egyáltalán nem veszik észre az autót a többi jármű vezetői, ami életveszélyes, igaz, lapossága Guiness-rekordot eredményezett az iskolának.

 

A japán Mirai, a világ leglaposabb közúti közlekedésre is alkalmas autója
A japán Mirai, a világ leglaposabb közúti közlekedésre is alkalmas autója
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.