Kiss Norbi győzelemmel kezdett az EB-n

Ott folytatta idén, ahol tavaly befejezte: Európa bajnokhoz méltón versenyzett és győzött Kiss Norbert a valenciai GP-n.   
 Bajnokhoz méltón kezdte az idei szezont Kiss Norbert, az Oxxo Racing versenyzője, aki Valenciában a Kamion GP első futamán második lett, a másodikban pedig első. Nem indult könnyen versenye, mert miközben a második helyről rajtoló magyar pilóta már az első körtől támadta az élen haladó Jochen Hahnt, akinek autójáról leszakadt a jobb hátsó sárvédő, ami nekirepült Kiss kamionja szélvédőjének, ami nem tört be, de erősen pókhálós lett. Ráadásul a gép hátulja elkezdett virgonckodni, így Európa-bajnok pilótának nagyot kellett csatáznia, hogy megőrizze második helyét, ami végül sikerült.

A délutáni futamon a fordított rajtrács miatt a hetedik helyről rajtolt Kiss már a második kanyarban feljött a negyedik helyre, majd elkezdte támadni az élen haladó Reinert-ot. A kemény és izgalmas csatában volt egy kis oda-vissza és adok-kapok manőver, amiből végül Kiss Norbi jött ki jól és megnyerte a futamot, így izgalmas csatában gyűjtött értékes pontokat.( B. J. )

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.