Kínából jön az új Peugeot főnök

Maxime Picat lesz októbertől a Peugeot autógyár ügyvezető igazgatója, mert elődje személyes okokból távozik a cégtől.

Vincent Rambaud, a Peugeot jelenlegi ügyvezető igazgatója személyes okokból úgy döntött, hogy távozik a csoporttól, és új területen folytatja szakmai pályafutását. Helyét Maxime Picat, a Kínában működő DongFeng Peugeot Citroën Automobiles vegyesvállalat jelenlegi igazgatója veszi át 2012. október elejétől. Vincent Rambaud szaktudásával és szakmai tapasztalatával tíz éven át erősítette a PSA Peugeot Citroën csoportot. Ezt megelőzően a Panhard & Levassor, majd a Gefco ügyvezető igazgatója volt, 2007-től pedig a PSA Peugeot Citroën Csoport latin-amerikai igazgatója, végül 2010. áprilistól a Peugeot ügyvezető igazgatója.

A 38 éves Maxime Picat 2011-től látta el a DongFeng Peugeot Citroën Automobiles (DPCA) ügyvezető igazgatói funkcióit, korábban, 2008. augusztustól 2011. januárig ugyanott igazgatóhelyettesként dolgozott. Irányítása alatt a kínai igényekhez igazodó, modern kínálatot alakítottak ki mindkét márka típusaiból, amelyeket helyben terveztek és gyártottak. Ezzel egyidőben az ipari beruházások üteme is felgyorsult. Maxime Picat nevéhez fűződik a vegyesvállalat létrehozása a DongFenggel, amely a termelés és a kereskedelem tekintetében is sikeresnek bizonyult: 2008 és 2011 között a DPCA megduplázta eladásait.

Maxime Picat 1998-ban, a párizsi École des Mines elvégzése után, friss diplomás mérnökként kezdte meg pályafutását a csoportnál, ahol átfogó termelési tapasztalatot szerzett. Pályája elején több évig dolgozott a Mulhouse-i üzemben gyártási területeken, ezt követően lett a sochaux-i gyár termelési vezetője. 2007 novemberében nevezték ki a Wuhan-i gyár igazgatójává.

 

Októbertől Maxim Picat a Peugeot főnök
Októbertől Maxim Picat a Peugeot főnök Forrás: PSA
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.