Jönnek a szentgotthárdi motoros rendőrségi Astrák

VW Golfok, Škoda Octáviák és Ford Focusok után Opel Astrákra vált a magyar rendőrség, csakúgy, mint másfél évtizede.

Az Országos Rendőr-főkapitányság közbeszerzési tenderén az Opel Magyarországé volt a legjobb a járőrautókra adott ajánlatok közül, így rövidesen 1250 Astra Classic kerül be a rendőrségi autóparkba. Az autók gyártása elkezdődött az Opel bochumi gyárában, ahol a megrendelés mielőbbi teljesítése miatt elhalasztották a cég 150 éves születésnapi megemlékezését, mert az munkaszünettel járt volna.Az Astra Classic járőrautókba az Opel Szentgotthárd gyárában készülnek a hajtóművek: az üzemben a múlt héten ünnepelték a hétmilliomodik motort: az 1,.6 literes, 115 lóerős teljesítményű benzinest Bochumba szállítottak, hogy ott egy rendőrségi Astrába szereljék. Az első Opel Astra járőrkocsikat már novemberen forgalomba állítják.

Szentgotthárd egyébként főszerepet játszott egy 15 évvel ezelőtti rendőrségi beszerzésben is:1997-ben az akkor még az első generációs Astrákat is gyártó üzem szalagjain készült 938 darab járőrautó az Opel legnagyobb magyarországi közbeszerzési sikere volt, eddig.

„Az 1.250 darabos rendőrségi megrendelés az eddigi legnagyobb az Opel Magyarország történetében” – mondta Koncz Gábor ügyvezető igazgató. „Örülünk és büszkék vagyunk, hogy az Opelre esett a választás, hiszen a rendőrség megbízhatóság, minőség és a jó ár-érték arány alapján dönt. Olyan tulajdonságok ezek, amelyekkel az Opel évtizedek óta Magyarország legkedveltebb autómárkája, és amelyekkel az Opel tavaly és az idén is a személyautó eladások legjobbja.”

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.