Ismét elaltatják a Maybach márkát

A Sex és New-Yokban vállalt filmszerep sem mentette meg a legendás Maybach autómárkát, melyet másodszor altatnak el, mert a tulajdonos Mercedes már leállította gyártását.  A 2002. februárjában bemutatott és első újjáélesztett változat óta volt fekete, barna, fehér, kék és fehér korszaka a Maybachnak, a színek váltása után próbálkoztak félig nyitott Landaulet modellel, most viszont sötét korszak következik, mert ismét altatják a márkát.

Megszűnt modellek: 2012-es és 1941-es Maybach Landaulet
Megszűnt modellek: 2012-es és 1941-es Maybach Landaulet

A zseniális mérnök, Wilhelm Maybach nevét viselő márka 1921. és 1941. között gyártott autókat és Zeppelin léghajókat. Nem először kerül tetszhalott állapotba a legendás Maybach, melyet azért támasztott fel a Mercedes, hogy a felső-luxuskategóriában is szerepeljen, ám a Rolls-Royce továbbra is elfoglalja a trónt. Ami azért is kellemetlen a stuttgartiaknak, mert azt legnagyobb versenytársuk, a BMW birtokolja. A másik konszern a Volkswagen a Bentley megvásárlásával lépett be a klubba.

Az eredeti tervek még 2013-as leállásról szóltak, de a legfrissebb árlistán már nem rendelhető megszűntként jelzik valamennyi Maybach típust. Az anyacég Daimler konszern inkább a Maybach alapjául is szolgáló S osztályú Mercedes-Benz kínálatot bővíti, nyilatkozta a Daimler konszern vezetője, Dieter Zetsche a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak. Az elemzések szerint nem éri meg fejleszteni a Maybach következő nemzedékét, mert nem versenyképes a piacon.

A harmincas évek legendás márkáját 1997-ben támasztotta fel a Daimler, az újkori.Maybach sorozatgyártásának első teljes évében, 2003-ban 600, 2011-ben már csak 200 kelt el, miközben a luxuskategóriában a Rolls-Royce 2700, a Bentley 5100 autót értékesített.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.