III. Panda két hengerrel

Kicsit megnőtt és kikerekedett a korábban szögletes Fiat Panda, melynek legújabb változatát szeptemberben mutatják be.

A harmadik generációs hossza 3,65 méter (+11 cm) szélessége 1,64 méter ( +6 cm) magassága 1,55 méter +1 cm). A növekedés leginkább a tágasabb utastérben és praktikusabb csomagtérben érezhető, a sínen tologatható hátsó üléseknek köszönhetően ezek aránya variálható. Az új Panda műszarfala inkább sportosabb, mint játékos, ebben is eltér elődjétől.

A négy motorból álló kínálatban szerepel négy hengeres, 1,2 literes, nyolcszelepes 69 lóerős teljesítményű, kéthengeres turbó nélkül 65 lóerős, és turbós 85 lóerő benzines, valamint 1,3 literes, 75 lóerős teljesítményű Multijet dízel. .

A lengyelországi Tychyben 2003 óta kétmillió Panda készült, több mint 90 százalékát 76 országba exportálták, az olaszoknál összesen 1,2 millió kelt el. Nyár eleje óta már az Egyesült Államokban is forgalmazzák az ugyancsak Lengyelországban gyártott testvérmodellt, az 500-as Fiatot. A Pandák mellett Tychyben készülnek még Fiat 500-a Cabriolet, Lancia Ypsilon és bérmunkában Ford Ka modellek. Az új Panda sorozatgyártása októberben indul Fiat olaszországi üzemében, Pomiglianóban.

 

Az új Panda
Az új Panda
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.