Határtalan behajtás: nem ússzuk meg a külföldi bírságokat

Januártól akkor is fizetni kell utólag, ha a szabálytalankodást külföldön megúsztuk, mert egy most aláírt egyezmény lehetővé teszi az ötven eurónál nagyobb bírságok határon túli behajtását.

Jövőre Magyarországon is utoléri a gépjárművezetőt a horvát, osztrák és bolgár rendőrök által kiszabott bírság, mert január elsejétől az egymás országában elkövetett közlekedési szabálysértések büntetéseit utólag is behajtják a bolgár, horvát, magyar és osztrák autósoktól a helyi hatóságok, többek között erről írtak alá megállapodást csütörtökön Mátraházán a négy ország belügyi vezetői.

A négyoldalú egyezmény lehetővé teszi az ötven eurónál nagyobb összegű szabálysértési büntetések kölcsönös behajtását. Pintér Sándor magyar belügyminiszter a négyoldalú találkozón elmondta, hogy az Európa Unió célkitűzése, hogy 2050-re már senki ne haljon meg a közutakon. Ennek elérését szolgálja a most aláírt egyezmény is, mely lehetővé teszi a szankciókról szóló információátadást és a büntetések kölcsönös behajtását.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.