Facebook helyett Liverpool FC és Manchester United

A Chevrolet Detroitban bejelentette, hogy négyéves megállapodást kötött a Liverpool Football Clubbal, így annak hivatalos autós partnere lesz, miközben már hároméves szerződése van a Manchester United focicsapatával.

A General Motorshoz tartozó Chevrolet már korábban beszállt az európai fociba, amikor májusban bejelentette, hogy a továbbiakban nem hirdet sem az észak–amerikai Super Bowl meccsein, sem a Facebookon, és márkájával három évig a Manchester United hivatalos autós partnere. A Chevrolet Detroitban ma azt jelentette be, hogy négyéves megállapodást kötött a Liverpool Football Clubbal, így annak hivatalos autós partnere lesz, miközben már hároméves szerződése van a Manchester United focicsapatával. A kapcsolat a 2015/16-os Barclays Premier League és európai idény végéig tart. Keretében a márka látható lesz a Liverpool hazai Anfield stadionjában; megjelenik az egyesület nyomtatott és digitális kiadványaiban, rajongói oldalain; végül a játékosok szerepelnek promóciós rendezvényeken. A Chevrolet szintén hivatalos szponzora a klub Pre Season Tourjának, amely a világ egyik legnépszerűbbje, ebben játszott múlt szombaton a Liverpool a Toronto FC-vel. A Liverpool holnap játszik majd az olasz óriással, az AS Romával a bostoni Fenway Parkban, július 28-án pedig angol első osztályú riválisával, a Tottenham Hotspurral, Baltimore-ban.

Chris Perry, a Chevrolet globális marketing-alelnöke a következőket mondta: „A Liverpool szurkolói, szerte a világon, jól ismertek halhatatlan rajongásukról. Kapcsolatunk a Liverpool FC-vel túlmegy a szponzorálás hagyományos határain, összekapcsol a szurkolókkal, őket pedig a játék középpontjába helyezi.”

Ian Ayre, a Liverpool Football Club igazgatója így beszélt: „Akárcsak klubunk, a Chevrolet is hosszú hagyományokban gazdag, növekvő, globális márka. Ez a nagy jelentőségű partnerség ismét megmutatja a Liverpool nemzetközi kedveltségét, tartós növekedéshez és sikerhez segíti egyesületünket, pályán és pályán kívül egyaránt. Nagyon várjuk szoros együttműködésünket a Chevyvel, hogy többet kaphassanak és jobban bekapcsolódhassanak a drukkereink, akik a világ legszenvedélyesebb és legjobb viselkedésű szurkolói közé tartoznak.”

A General Motorshoz tartozó Chevrolet már májusban bejelentette, hogy három évig lesz a Manchester United hivatalos autós partnere. “A Manchester Unitednek vannak a leglelkesebb szurkolói az egész világon,” mondta a General Motors globális marketing-vezetője, Joel Ewanick. “A Chevrolet-család büszkén lép partnerségre a Manchester Uniteddel, és azon lesz, hogy bevonja a klub drukkereit mindenbe, amit csinál.”

David Gill, a Manchester United igazgatója kifejtette: “Noha két nagyon különböző területet képviselnek, sok közös értéken osztozik a Chevrolet és a Manchester United. Akárcsak klubunk, az autómárka is dicső múltra tekint vissza, nemrég ünnepelte százéves jubileumát, és globális márkává fejlődött, több mint 140 országban adja el autóit. Ezen felül szintén az a célja, hogy a maga nemében a legjobb legyen, ezért örömmel üdvözlöm a Chevroletet Hivatalos Autós Partnerünkként.”

Richard Arnold, a Manchester United kereskedelmi igazgatója, a következőket fűzte hozzá: „Az Unitednek 659 millió szurkolója és támogatója van szerte a világon, ezért a Chevrolet elkötelezettsége a labdarúgás iránt és a szándék, hogy saját rajongóit közelebb hozza klubunkhoz, nagyon érdekes nekünk. Ez az első alkalom, hogy összefogunk egy amerikai autómárkával. Mivel az Egyesült Államokban nő a klub, és az angol labdarúgás népszerűsége, reméljük, hogy az együttműködés révén bővülni fog a szurkolótáborunk az országban.”

A General Motors június 4-én jelentette be, hogy a 2012-es szezon végén a Chevrolet kivonul a Túraautó Világbajnokságból, (WTCC), de továbbra is részt vesz az IndyCar és a GT versenyein. A Chevrolet WTCC pilótái, Yvan Muller, Rob Huff és Alain Menu a 2011-es versenysorozatban az első három helyen végeztek, és ezt a teljesítményt a versenyek történelme során egyik versenytársunk sem tudta elérni. A nyolcéves szereplés eredménye kétszeres első helyezés a pilóták és a konstruktőrök versenyében, valamint 61 megnyert futam.



Liverpooli focisták és a Chevrolet Cruze: Joe Cole, Daniel Agger, Jamie Carragher és Martin Skrtel
Liverpooli focisták és a Chevrolet Cruze: Joe Cole, Daniel Agger, Jamie Carragher és Martin Skrtel
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.