F1, DTM, WTCC és WSR a Hungaroringen

Egyre több világverseny naptárjába kerül be a mogyoródi versenypálya, mely jövőre újabb színvonalas és népszerű sorozatoknak ad otthont.

  Felépülése óta folyamatosan rendeznek Forma 1-es futamokat a Hungaroringen, ahová az idei versenyhétvégén is közel negyedmillióan látogattak. A mogyoródi azon kevés pályák közé tartozik, mely 1986-os avatása óta folyamatosan szerepel a Nemzetközi Autósport Szövetség naptárában, és 2021-ig meghosszabbították szerződését. A 2014-es futam időpontja július 27-es.

Immár második éve népszerű a Túraautó Világbajnokság (WTCC) magyarországi futama: a Hondával versenyző Michelisz Norbertnek köszönhetően idén hetvenezren szurkoltak az immár fizetős versenyen. Huszonhat év után visszatér a Hungaroringre a Német Túraautó Bajnokság (DTM) mezőnye, mely neve ellenére nagyon is nemzetközi. Az 1988-as magyarországi futamot a motorosként világbajnok Johnny Cecotto nyerte. A sorozat visszatérésében nagy szerepet játszott, hogy nyerő csapatoknak, az Audinak és Mercedesnek gyára van Magyarországon, valamint a BMW is jelentős rendeléseket ad itteni beszállítóknak. 2014-ben is tíz futamos lesz a DTM, melynek mezőnye június elsején áll rajthoz a mogyoródi pályán.

Idén szeptemberben hetedszor rendezték a Hungaroringen a Forma 1 előszobájának számító World Series by Renault (WSR) és Formula 2-es futamot, valamint Mégane Trophy és Clio versenyt. A WSR 2014-es naptárában is szerepel a Hungaroring, ami azért is érdekes, mert ez a nyolcadik rekordnak számít a sorozat történetében. Nem véletlen, hiszen a zord időjárás ellenére is 105 ezren látogattak ki a Hungaroringre és az idei futam elnyerte a 2013 Best Meeting Awardot, vagyis az év eseményének járó trófeát. A 2014-es futam időpontja szeptember 13-14, helyszíne Mogyoród. A recept nem változott: Fast, Free, Fun – vagyis ingyenes szórakozás a motorsport szerelmeseinek és családtagjainak, barátaiknak, akik – ha eddig nem tették volna – szintén a WSR bűvöletébe kerülnek. A magyar versenyhétvége dátuma a sportág szempontjából azért is izgalmas, mert az évad akkor fordul a célegyenesbe, és a bizonyítási kényszertől egyre inkább fűtött pilóták mindent megtesznek a végső siker, a bajnoki cím elérése érdekében.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.