Ferrarikkal lesz tele a belváros

Dúskálhatnak a színes programokban az autók szerelmesei.

Az előző hétvégén a csepeli Orion parkban immáron harmadszor rendezték meg az egykori szocialista járművek Retropartyzan seregszemléjét, melyen békésen parkoltak egymás mellett az Alfa Romeók, a Trabantok és a Zsigulik. A young és oldtimerek hívei megcsodálhatták a Moszkvics választékát a 401-estől a 407-es és a 408-as modellig, de nem hiányoztak a csehszlovák, NDK-s és a lengyel kortársak sem. A 126-os kis Polskik és 1500-asok mellett álltak a farmotoros Skodák az 1000-es MB-től kezdve a Coupé Rapidig. Befértek még a csarnokba a Lanciák, a Volvók és az olasz FIAT-ok, volt VW Bully, Porsche és BMW Coupé is, a Zastava mellett oldalkocsis MZ motorkerékpár meg a Bőregérnek becézett Velorex állt.

Nagy futam néven május elsején rendezik Budapest központjában a légi és aszfaltshow-t, amelynek keretében Forma–1-es pilóták vezetnek Ferrari és Renault versenyautókat. Ott lesz Ferrarijával Kimi Raikkonen és a Red Bull Racing csapatból Danyiil Kvjat meg Max Verstappen, a World Series by Renault sorozatból pedig Baumgartner Zsolt.

Hétvégén rajtol a Mercedes Classic
Hétvégén rajtol a Mercedes Classic

A kamionos Európa-bajnok Kiss Norberttel vonulnak fel a belvárosi parádén a túraautó-világbajnokság sztárjai, a hazai közönség kedvence, Michelisz Norbert, a címvédő José Maria Lopez és Yvan Müller, valamint a kilencszeres ralivilágbajnok Sebastien Loeb: ők a hétvégén egymás ellen versenyeznek Hondákkal, Citroenekkel és Ladákkal a Hungaroringen a WTCC-futamon. Az oldtimerek kedvelői a IX. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra mezőnyét csodálhatják meg péntek reggel a budapesti Ötvenhatosok terén, szombaton pedig Pécsen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.