Autólopásban élen a Ferencváros

Az Autovadász EU hírportál összeállítása szerint Budapesten a legtöbb autót az Üllői út ferencvárosi szakaszáról lopják el.

 

 

 

 A lista élere az Üllői út IX. kerületi szakasza került, mert innen 15 autólopásról tettek bejelentést. Érdekes, hogy az Üllői út XIX. kerületi szakaszáról csak egy bejelentés érkezett, míg a többiről, így a X. és XVIII. kerületi szakaszról egy sem. Második helyen a Zuglói Róna utca és a III. kerületi Szőlő utca áll, harmadik helyen szintén óbudai helyszín, a Lajos utca található 11 darabbal.

Érdekes, hogy bár az utcákra történő bontásban Üllői út IX. kerületi szakasza áll az első helyen, addig a kerületekre bontott lopások számával a 9-ik helyen áll a IX. kerület. Tehát korántsem ez a legfertőzöttebb kerület az autólopások számát tekintve.

Szembetűnő, hogy amíg a 2012-es éves statisztikában a III., II., XIV. és XI. kerület volt a sorrend, addig az összes bejelentést figyelembe véve ez XI.,III.,XIV. és II. kerületre változik. Tehát az első négy kerület ugyanaz marad, csak sorrend változott. Ezekben a kerületekben különösen óvatosnak kell lenni, mert itt az autótolvajok folyamatosan dolgoznak.

Az Autóvadász.EU weboldalon 2010 májusa óta lehet bejelenteni lopott gépjárműveket. 32 hónap alatt, 2242 bejelentés érkezett, ezek közül 1782 Budapestről. A hírportál szerkesztője, Vezda László évente értékeli a bejelentéseket és publikál statisztikát arról, hogy melyek a legfertőzöttebb kerületek. Ha egy utcából 32 hónap alatt már hat autót ellopnak, az már figyelemfelkeltő, ezért minimumként a hat lopott autót jelölték.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.