Alonso autójával megy Baumgartner Zsolt

A Magyar Nagydíj előtt három héttel, vagyis szombaton és vasárnap talán még a Forma-1-nél is színesesebb autós rendezvény várja a motorsportok szerelmeseit a Hungaroringen. A World Series by Renault, azaz a Világszéria szervezői ingyenes belépőkkel csalogatják a családokat Mogyoródra, miközben a számtalan valódi versenyfutam és a szabad paddocklátogatás mellett temérdek szórakoztató és ismeretterjesztő programról is gondoskodnak.

Az idén harmadik esztendős sorozat csúcsát a 3,5 literes formaautók küzdelme jelenti: a kategória népszerűségét és komolyságát jelzi, hogy számos, jelenleg a Formula-1-ben versenyző pilótát "nevelt ki" (Kubica, Kovalainen vagy Vettel), ezért az elit kategória előszobájának is tekinthető. Az Eurocup Formula Renault 2.0 szintén együléses sorozat, ahol számos tehetséges fiatal küzd a továbblépés lehetőségéért.

A Mégane Trophy a DTM, vagyis a Német Túraautó Bajnokság mintájára alakult, és annak technikai színvonalán nyújt szórakozást. Külön öröm a hazai szurkolóknak, hogy a magyar Renault Clio Kupa egy futama is szerepel a programban. A hungaroringi aszfalton az éles küzdelmek mellett bemutatót tartanak a Renault történelmi versenyautói, illetve a Renault-gyűjtők oldtimerei is, sőt az ING Renault F1-es csapata is fellép a nagyérdemű előtt, mégpedig nem is akármilyen körítéssel: a kétszeres világbajnok Alonso autóját Baumgartner Zsolt kormányozza majd.

A World Series by Renault rendezvényre ingyenes belépőjegyek a Renault valamennyi magyarországi márkakereskedésében, a részletes program a www.worldseriesbyrenault.hu oldalon szerezhetők be.

Történelmi előadás, autólegendákkal: a Renault R8-as Gordinik mezőnye
Történelmi előadás, autólegendákkal: a Renault R8-as Gordinik mezőnye
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.