A japán és francia autók a legzöldebbek

A Verkehrsclub Deutschland (VCD) által végzett tanulmány a japán és a francia autókat hozta ki a leginkább környezetbarátnak, mégpedig messze jobbnak a német gyártmányoknál.

A környezetbarát technológia rangsorában még soha nem szerepeltek olyan rosszul a német márkák, mint az idén - jelentette ki a szervezet elnökhelyettese Hermann-Josef Vogt. A német gyártók kiteszik magukat annak a veszélynek, hogy lekésik a csatlakozást az új környezetbarát technológiák alkalmazásában.

A lista élén az idén is a hibrid meghajtású Toyota Prius áll. Az első tíz helyezett közé csak egyetlen német gyártmány, az Opel Corsa ECO 1,0 jutott be. A második-negyedik helyet három lényegében azonos modell, a Citroen C1 1,0, a Peugeot 107 Petit Filou és a Toyota AYGO foglalja el.

Valamivel jobban szerepeltek a német típusok a kompakt osztályban és a családi autók között. A második helyre a Mercedes A 160 CDI, a harmadikra pedig az Audi A3 1,9 TDI került. A családi autók rangsorában a Focus 1,6 TDCi Turnier a második, a Focus C-Max 1,6 TDCi pedig a negyedik helyet szerezte meg. A Volkswagen a családi autók rangsorának tizedik helyezettjeként tűnik fel elsőként a Golf 2,0 Variant BiFuel modelljével.

A VCD éles kritikával illette a német autógyártók többségének makacs ellenállását a dízel személygépkocsik koromszűrővel való felszerelésével szemben. Az egyetlen kivétel a Mercedes A 160 CDI kompakt osztályú autója, amely ennek köszönheti második helyezését a listán.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.