A Volvo imét beszáll a WTCC-be

Pont harminc éve volt bajnok, és az évfordulón jelentette be a Volvo, hogy ismét rajthoz áll: a Polestar Cyan Racing több évre tervezett versenyprogramja jövőre indul és a 2016-os szezonban két S60-as versenyautóval nevez be az FIA Túraautó-világbajnokságra.

Utoljára három évtizede bajnokként búcsúzott és az évfordulón a Volvo bejelentette, hogy ismét rajthoz áll: a Polestar Cyan Racing több évre tervezett versenyprogramja jövőre indul és a 2016-os szezonban két S60 Polestar versenyautóval nevez be az FIA Túraautó-világbajnokságra.

„Azért választottuk az FIA WTCC bajnokságot globális motorsport platformunkként, mivel itt érvényesülhet Volvo versenyautóink élvonalbeli technológiája, miközben világszerte izgalmas versenyeken vehetünk részt. A bajnokság lehetővé teszi számunkra, hogy tovább tökéletesítsük technológiánkat, és a fejlesztéseket a versenypályáról közvetlenül a teljesítmény-orientált Volvo ügyfeleknek szánt termékeinkbe ültethessük át." – mondta Niels Möller, a Volvo Cars sportmárkájának, a Polestarnak ügyvezető igazgatója.

A bejelentés pontosan annak a napnak a harmincadik évfordulóján történt, amikor a Volvo Cars a legendás Volvo 240 Turbóval megszerezte az 1985-ös Túraautó Európa-bajnoki címet. Ma, 2016-ban a Polestar Cyan Racing hordozza tovább a dicső elődök zászlaját, a vadonatúj Volvo S60 Polestar TC1 típussal versenybe szállva a világbajnoki címért. (B.J.)

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.