Trabanttal választást nyerni

Sorsuk elrendeltetett, fehér színüknek búcsút mondhattak.

Sajnáltam őket, ahogy ott álltak az arénában. Sorsuk elrendeltetett, fehér színüknek búcsút mondhattak, mert mind a négyüknek át kellett alakulni.

Látszólag egyszerű plasztikai műtétről volt szó, de hogy finoman fogalmazzak, a csapattagok nem éppen e műfaj specialistái: volt köztük vízipólós, énekes, motorversenyző, driftbajnok, filmproducer és újságíró. Utóbbiból négy, a csapatok kapitányaként. A feladat egyszerű volt: a beáldozott Trabi kombikat három óra alatt kellett a kisorsolt változatra alakítani. Az énekes Fluor Tomiból és a motorversenyző Gyutai Adriánból álló csapatot vezette e sorok szerzője.

Ökoautóvá kellett varázsolnunk a Trabantot a Corvin Plazában. Kaptunk virágföldet, szélforgót, műfüvet, héliumos lufit, meg néhány tekercs színes tapétát a szerszámok mellé. Ja, és volt két mester, aki segített a komolyabb szakmunkákban. Műfűvel beterítettük a kocsi minden vízszintes felületét, aztán beültettük virágokkal, a motorháztetőn még gombákat is növesztettünk.

Nekünk jutott a negyedik, vagyis az utolsó nap, így ökocsapathoz illően rárepültünk a többiek maradékára. Így lett léckerítésünk a kocsi körül és kiserdőnk a kombirész ablakában. Azért volt némi ökolódítás a dologban, hiszen a mi Trabink motorja ugyan már nem kétütemű, de még nem Euro5-ös...

A három óra gyorsan eltelt, pedig voltak félelmeim. Mint oly sokszor, ezzel a programmal is úgy voltam, hogy felkéréskor hízott a májam, mert ugye megtiszteltetés a magyar csatornákra visszatérő BBC Knowledge Top Gear projektben részt venni, de ahogy elolvastam a hírességekkel színesített listát, kicsit elbizonytalanodtam: Árpa Attila színész-rendező, Kerényi Ádám driftautós Európa-bajnok és vetélytársa, Radák János, valamint Szécsi Zoltán vízilabdázó, Kőváry Barna autó versenyző, meg persze a kétütemű hangimitátor és humorista Trabarna.

Készült kolbászos-paprikás magyar modell, hókotrós-sítalpas téli kombináció és megerősített biztonságú változat. A móka jól sikerült, kreatív, szórakoztató és kellemes időtöltés volt, pláne nekünk, mert a DiGi portálján Trabantunk kapta a legtöbb szavazatot. Győzelmünk után már csak az izgat jobban, hogy ki a legendás autós műsor fehérbe öltözött tesztpilótája, aki iszonyatosan jól vezeti a legkülönbözőbb járgányokat, ám mindig gondosan titkolták kilétét: a januártól vetítésre kerülő sorozat harminchét Top Gear-epizódjából megtudhatjuk, hogy milyen arcot takar a fehér sisak és a Stig név. A sok közül az egyiket legalábbis.

Öko-Trabi a Corvin Plazában
Öko-Trabi a Corvin Plazában
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.