Drágább Palexpo-belépő

Bármilyen szűkös a hely a Palexpóban, a svájciak mindig kitalálnak valamit: néhány éve a repülőtér és a kiállítás közötti autópálya fölé húztak fel egy pavilont, így a fapados járattal érkezők is átsétálhatnak a legjelentősebb tavaszi autóshow-ra.

Bármilyen szűkös a hely a Palexpóban, a svájciak mindig kitalálnak valamit: néhány éve a repülőtér és a kiállítás közötti autópálya fölé húztak fel egy pavilont, így a fapados járattal érkezők is átsétálhatnak a legjelentősebb tavaszi autóshow-ra. Most a Zöld Pavilon az újdonság: itt aztán nincs hiány környezetbarát technológiákban, legyen az kétkerekű vagy négy-, dúskálhatunk és ki is próbálhatjuk az e-robogókat meg villanyautókat. Az olyan ismert modellek mellett, mint a Nissan Leaf és a Chevrolet Volt, más különlegességek is sorakoznak itt: E-Induct, E-Moduleo, E-Musses, Green Tech GT1, Eon SAS és az immár négyüléses változatban is készülő Think villanyautó.

A nagyközönség március 3-től 13-ig ismerkedhet a 81. Genfi Nemzetközi Autószalon újdonságaival. A rendezők 170 világ- és európai premiert ígérnek a várhatóan hétszázezer látogatónak. Ami biztos, hogy a nyolcvanezer négyzetméternyi terület hét csarnokában 32 ország 260 kiállítója vesz részt.

A hivatalos megnyitóceremónián részt vesz Micheline Calmy-Rey, a Svájci Konföderáció elnöke. A két szakmai napra 84 sajtótájékoztatót tartanak az akkreditált tízezer újságírónak.

Felnőtteknek 16 svájci frankba, 16 éven aluliaknak 9 frankba kerül a belépőjegy, ami tizenöt százalékos (kettő-, illetve egyfrankos) drágulást jelent. Egynapi parkolás ára 20 svájci frank. Hétköznap 10–20 óráig, szombaton és vasárnap 9-től 19 óráig tart nyitva a szalon. Genf előnye, hogy a fapados légitársaságok is a szomszédos repülőteret használják. Ha valaki elszánja magát, hogy ellátogat a show-ra, nyilván nem a belépőjegyek drágulása jelenti majd a legnagyobb akadályt. A Budapesttől 1284 kilométerre fekvő Genfben nem olcsó megszállni, hiszen az autószalon idején duplájára, némelyik szállodában háromszorosára drágulnak a szobák. Az autóval érkezőknek érdemesebb a határon túl megszállni, mert a Palexpótól néhány kilométerre fekvő Franciaországban olcsóbbak a tarifák.

A magyar, osztrák és svájci autópálya-matricákon azonban nem szabad spórolni, mert a bliccelőket súlyosan büntetik. Aki otthonról akarja nézni a show-t, kattintson a www.salon-auto.ch honlapra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.