Díjazott mobil iroda

Volt, aki idiotizmussal vádolta a zsűrit, volt, aki egyenesen bundát kiáltott, mert meglepően alakult a végeredmény.

Szép mezőny gyűlt össze, ami önmagában is dicséretes a nem túl izgalmas újvilági kínálatot nézve. Az észak-amerikai Év autója díj ötven jelöltjéből döntőbe került a Ford Fusion Hybrid, a Buick LaCrosse és a Volkswagen Golf. A terepjárók és pick upok mezőnyét a Ford Transit Connect, a Chevrolet Equinox és a Subaru Outback képviselte. Az Egyesült Államok és Kanada negyvenkilenc szakújságírójából álló zsűri tavaly a személyautóknál a Hyundai Genesist, illetve az Ford F–150-est ítélte a legjobbnak. A North American Car and Truck of the Year díj tizenhat éves történetében tavaly először győzött dél-koreai márka.

A személyautóknál nyolcszor hazai, négyszer európai, és ugyancsak négyszer japán márkák győztek A kisteherautók mezőnyében négyszer japán, kétszer európai, tízszer pedig amerikai márka lett az első. A tizenhetedik évben némileg javítottak a külföldiek, mert idén először kapott díjat török gyártmányú modell.

Az Európában már hat éve ismert és tavaly felfrissített Transit Connect Észak-Amerikában igazi különlegesség és hiánypótló, mert kicsi, takarékos és könnyen parkolható. A modellhez kínált Work Solutions csomagban van vezeték nélküli, nagy sebességű internetkapcsolat, kihangosító, navigációs rendszer, menedzserprogram, mely képes számlák kinyomtatására, és készletkövetésre is alkalmas, szóval a kisteherautó mobil iroda egyben Az észak-amerikai Év haszonjárműve díj az ötödik, melyet a törökországi Koaceliben gyártott Transit Connect kapott.

A személyautóknál a Ford Fusion hibrid változata lett az első a Buick LaCrosse és a Volkswagen Golf előtt. A névazonosság megtévesztő, mert az amerikai Fusion modell közelebb áll a 2005-ös Mondeo és Mazda 6-so szedánhoz, mint az európai piacon forgalmazott névrokonához.

Igaz, az amerikai Fusion modellben a Hybrid megoldását díjazták: a 2,5 literes benzines mellett villanymotor is hajtja az autót, de elektromos üzemmódban legfeljebb 3,2 kilométernyi útra képes. A Fusionnal negyedszer nyert a Ford, melynek ez a második díjazott hibridje: 2005-ben a csaknem kéttonnás Escape Hybrid nyert mint takarékos és környezetbarát autó.

Törökországban készül a Ford Transit Connect
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.