Zöld-fehéren, feketén

Nem elég, hogy a már szinte megnyert meccs hosszabbítással folytatódott; hogy a ráadásban elemista hibák sorozatát követték el – papíron – professzionista sportolók; hogy a játékvezetők nem ítélték időn túlinak azt a gólt, amit a magyarok késeinek véltek; a legfrissebb hír szerint az Európai Kézilabda Szövetség elutasította az FTC női csapatának óvását, amelyet a zöldfehérek a HC Leipzig elleni, vasárnap esti Bajnokok Ligája-selejtező végjátékában történtek nyomán nyújtottak be.
Tanácskozás közben, tanácskozás előtt
Tanácskozás közben, tanácskozás előtt
Koszticsák Szilárd / MTI

Az EHF tegnap délutáni közleményében az áll: a szervezetnek nincs módjában elfogadni a jogorvoslati kérelmet, tekintve, hogy az nem felelt meg a formai kritériumoknak. Lapunk információi szerint a kontinentális szövetség arra hivatkozik, hogy a népligetiek nem jelezték egy órán belül írásban óvási szándékukat, noha a szabálykönyv fehéren-feketén így rendelkezik.

Ugyanakkor az FTC-nél azt állítják: az EHF helyszínen tartózkodó delegátusa aláírt papírral igazolta, hogy kvázi befogadta az óvást, amit adott körülmények között a klub aznap este hivatalos formában nem terjeszthetett elő. „Sőt, a cseh delegátus átvette az ezereurós óvási díjat is, miután telefonon egyeztetett Markus Glaserral, a versenybizottság vezetőjével” – felelte érdeklődésünkre Bognár László, a ferencvárosi csapatot működtető kft. ügyvezető igazgatója.

A direktor elmondta azt is: felfoghatatlan, miképpen alakult ki ez a helyzet, s az FTC természetesen megfellebbezi a keddi verdiktet az EHF jogi testületénél. Amint arról beszámoltunk, a meccs hosszabbításának vége előtt két másodperccel, egygólos FTC-vezetésnél szabaddobáshoz jutottak a németek, s a bírák – a sportági szokásoknak megfelelően – hagyták leperegni a hátra lévő minimális időt, így időn túli kísérletnek kellett volna következnie.

Csakhogy a zsűriasztalnál jelezték: vissza kell állítani az órát az ominózus két másodperccel. Az ily módon már lepasszolható labdát a lipcseiek a hálóba lőtték, ám – a ferencvárosiak szerint – már a dudaszó megszólalása után. A játékvezetők érvényesnek ítélték a gólt, az FTC vezetői pedig azon nyomban jelezték: nem hagyják annyiban a dolgot.

Bognár a Népszabadság kérdésére megismételte egy nappal korábbi nyilatkozatát, miszerint nincs edzőkérdés a Ferencvárosnál, azaz továbbra is Elek Gábor irányítja az együttest. Ugyanakkor hozzátette: „A szakosztályvezetés egy hónapon belül teljes körűen értékeli az elmúlt időszak szakmai tevékenységét.”

Kedd este úgy festett, a HC Leipzig a BL főtábláján, míg az FTC a KEK-ben folytatja nemzetközi kupaszereplését: a zöld-fehérek a sorozat harmadik fordulójában kapcsolódnak a küzdelmekbe, ellenfelük a a szerb Jagodina együttese lesz. Kérdés, az elkövetkező napokban változik-e az „eredményjelző”... (B. G.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.