Zenit és nadír

A Szpartak imponáló fölénnyel nyerte az egyik orosz–holland párharcot, a Zenit pedig kiélezett küzdelemben elvesztette a másikat a labdarúgó Európa Liga nyolcaddöntőjében.

A moszkvai csapat az amszterdami 1-0 után odahaza 3-0-ra nyert az Ajax ellen, míg a szentpétervári együttes harminchét perc alatt 2-3-ra csökkentette az első mérkőzésen "összehozott" háromgólos hátrányát, de a folytatásban az összesítés már nem változott.

Szintén búcsúzott a CSZKA Moszkva (az itt is, ott is nyertes Portóval szemben), míg az Eindhoven glasgow-i 1-0-lal igazította ki a hazai 0-0-t. A Premier Liga blamázsa: kihullott a Manchester City és a Liverpool is - a Dinamo Kijev, illetve a Braga ellenében -, azaz nincs angol képviselő a legjobb nyolc között. Német sincs, miután a Villarreal kettős győzelemmel iktatta ki a Leverkusent

A visszavágók eredményei (kövér betűkkel a továbbjutók): Szpartak–Ajax 3-0, Zenit–Twente 2-0, PSG–Benfica 1-1, Manchester City–Dinamo Kijev 1-0, Rangers–Eindhoven 0-1, Villarreal–Leverkusen 2-1, Porto–CSZKA Moszkva 2-1, Liverpool–Braga 0-0.   

Dmitri Kombarov (L) of Spartak Moscow celebrates scoring with team mates Evgeni Makeev (C) and Alex during their Europa League last 16, second leg match against Ajax Amsterdam in Moscow's Luzhniki stadium March 17, 2011.
Dmitri Kombarov (L) of Spartak Moscow celebrates scoring with team mates Evgeni Makeev (C) and Alex during their Europa League last 16, second leg match against Ajax Amsterdam in Moscow's Luzhniki stadium March 17, 2011. REUTERS/Grigory Dukor (RUSSIA - Tags: SPORT SOCCER)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.