Wimbledon: most Lisicki esett ki

De ki az a Sabine Lisicki? Az idei wimbledoni torna előtt csak annyit lehetett róla tudni, hogy tizenkilenc éves és német a világranglista 41. helyéről, továbbá azt, hogy eddig egy tornát nyert. Aztán Londonban Csakvetadzét és Kuznyecovát is elbúcsúztatta, majd kedden megnyerte az első játszmát a világelső ellen.

Életében először játszhatott a centerpályán - igaz, Dinara Szafina is csak hétfőn ismerkedhetett meg a szentély füvével -, ehhez képest másfél szettig uralta a játékot. A második játszma 3:3-jáig úgy tetszett, óriási meglepetés születik, ám Lisickit, ahogy más feltörekvő fiatalt, „agyonnyomta" a tét. Az amúgy görcsös, a kettős hibákat számolatlanul ütő oroszt feldobta ellenfele elbizonytalanodása, 6:4-gyel egyenlített, s ezzel megnyugtatta magát. A német érezte, hogy elszállt az esély, ennek megfelelően a harmadik szettben éppen csak a kezét nem tette fel megadása jeléül (1:6) Az orosz következő ellenfele - már a döntőbe jutásért - az a Venus Williams lesz, aki különösebb gond nélkül lépett túl a lengyel Agnieszka Radwanskán (6:1, 6:2), vagyis kezd címvédőhöz méltó színvonalon teniszezni. A másik ágon az orosz Gyementyjeva könnyed 6:2, 6:2-vel intézte el az olasz Schiavonét; az elődöntőben  azzal a Serena Williamsszel találkozik, aki 6:2, 6:3-ra bizonyult jobbnak a fehérorosz Azarenkánál.

A férfiaknál szerdán játszszák a negyeddöntőket: a 15. Grand Slam-sikerére törő Roger Federernek akár meg is gyűlhet a baja az eddig 137 (!) ászt adogató horvát Karloviccal - a szintén remekül szerváló svájci csupán 59-nél tart -, ahogy az amerikai Roddick sem mehet biztosra a legszebb napjait idéző ausztrál Hewitt ellen. Az idei Wimbledont a 70. helyről kezdő spanyol Ferrero is megnehezítheti a brit kedvenc Murray dolgát; a szerb Djokovics pedig jól teszi, ha nem becsüli le Tommy Haast.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.