West Ham Story

Az angol labdarúgó Premier Ligában rendkívül rossz hangulatú mérkőzést vívott egymással a Chelsea és az Arsenal. Diego Costa, a mezőny legirritálóbb játékosa addig provokálta előbb Koscielnyt, majd Gabrielt, míg utóbbi – némi lökdösődés és pofonszerű arcérintés után – suttyomban rálépett a lábára, mire Dean játékvezető az első félidő vége előtt – azonnali piros lappal – leküldte a pályáról.

Az „ágyúsok” zavarát kihasználva a tavalyi formájához visszatérő Fabregas beadását Zouma az első ízben „hazalátogató” Cech hálójába küldte. Az óriás középhátvéd első bajnoki gólja igazolta José Mourinhót, aki a kispadra vezényelte a csapatkapitány Terryt.

A második félidőben az Arsenal teljes erőbedobással igyekezett ellensúlyozni létszámhátrányát, ám a 80. percben csapatkapitányát, Santi Cazorlát is elvesztette, miután a szintén leküldött középpályás eltalálta spanyol válogatott társa, Fabregas sípcsontját. A 89. percben Hazard lövése Chambersen megpattant, és a balszerencsés Cech hálójába jutott, így a bajnoki címvédő megszerezte idei első hazai győzelmét (2-0), amelyben vitathatatlan érdeme volt Deannek is. A meccs bírájáról az észak-londoni látogatók úgy érezték, ő a Chelsea tizenkettedik játékosa...

Martial: a második
Martial: a második
Tony O'Brien / Reuters

A Stamford Bridge-ről továbbra is hiányzott Eva Carneiro, a gibraltári származású csapatorvos, akivel Mourinho az idény elején rúgta össze a port szakmailag és emberileg (a doktornő édesanyját érintő durva megjegyzéssel). Az orvost péntekre visszarendelték az edzőpályára, ám nem jelent meg, miután – a hírek szerint – munkaügyi pert készít elő a klubbal szemben.

A mérkőzés kapcsán el kell még mondani, hogy Arsene Wenger Arsenal-tréner az elején nem tudta elkerülni régi ellensége, Mourinho kézfogását, ám a végén egy pillanat alatt eltűnt a játékosalagútban. A portugál edző – a kedélyeket szokás szerint felborzolva – Diego Costát nevezte meg a meccs legjobb játékosának...

A hatodik forduló nagy meglepetése volt a listavezető, az előző évadot is beszámítva sorozatban tizenegy bajnoki mérkőzést nyerő Manchester City váratlan veresége. A világos kékek – az Arsenalhoz hasonlóan – nem heverték ki hétközi Bajnokok Ligája-kudarcukat, és otthonukban mért rájuk csapást a West Ham. Slaven Bilic „kalapácsosai” az első félórában 2-0-ás vezetésre tettek szert Moses és Sakho révén.

A vendéglátók új sztárja, De Bruyne még a szünet előtt 2-1-re változtatta az állást, de a második félidőben Adrian, a kelet-londoniak kapusa, szenzációs védésekkel őrizte meg csapata előnyét. A West Hamnek ez már a harmadik bravúrja vendégként az Arsenal és a Liverpool legyőzése után.

Sir Alex Ferguson idejében biztos sikert ígért volna a Manchester United southamptoni vendégjátéka. Mára megváltozott a helyzet, de Louis van Gaal és Ronald Koeman rivalizálása szárnyakat adott a „vörös ördögöknek”. Noha a 13. percben a jó nevű olasz válogatott Graziano Pellé vezetéshez juttatta a „szenteket”, a mérkőzés további része már a látogatókról, különösen a minden várakozást felülmúló Martialról szólt. Az új szerzemény az egyenlítő, majd a vezetést jelentő góllal igazolta 58 millió fontos árcéduláját. Mata gólja után az MU páholyban érezte magát, egészen addig, amíg Pellé újrázása négy perccel a találkozó vége előtt nem zavarta meg a kedélyeket (3-2). A házigazdákat az utolsó percekben csak De Gea kapus remeklései akadályozták meg az egyenlítésben.

Az élmezőny: 1. Manchester City 15 pont, 2. Manchester United 13, 3. West Ham 12 (13-7-es gólkülönbség), 4. Leicester 12 (13-9).

Ez volt még

Az olasz labdarúgó-bajnokságban: Internazionale–Chievo 1-0, Torino–Sampdoria 2-0, Carpi–Fiorentina 0-1, Genoa–Juventus 0-2, AS Roma–Sassuolo 2-2 (Totti megszerezte 300. római gólját).

Az élmezőny: 1. Inter 12 pont, 2. Torino 10, 3. Fiorentina 9.

A német Bundesligában: Darmstadt–Bayern München 0-3, Wolfsburg–Hertha 2-0, Dortmund–Leverkusen 3-0.

Az élcsoport: 1. Dortmund 15 (18-3), 2. Bayern München 15 (15-2), 3. Wolfsburg 11.

A spanyol bajnokságban: Real Madrid–Granada 1-0, Eibar–Atletico Madrid 0-2, Sevilla–Celta Vigo 1-2, Barcelona–Levante 4-1, Vilarreal–Bilbao 3-1.

Az élmezőny: 1. Barcelona 12, 2. Real Madrid 10 (12-0), 3. Villarreal 10 (10-4), 4. Celta 10 (10-5).

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.