Wales lemosta a pályáról Oroszországot

Hol a labda? Alighanem ezt kérdezgették egymástól a derék orosz labdarúgók, akik az istennek sem találták a gömböt a ­walesiek elleni mérkőzés jelentős részében. Mindenekelőtt az első húsz percben, amelynek során Bale és társai úgy szaladtak át riválisukon, ahogyan – kis túlzással – a szovjetek hagyták le honfitársainkat 1986-ban, az irapuatói rettenetben.

Elsőként – orosz ügyetlenkedések után – Allen ugratta ki remek ütemben Ramseyt, aki prímán emelte át a labdát Akinfejeven (1-0). Kisvártatva pedig a fölöttébb aktív Bale játszotta meg – a visszafelé poroszkáló Sirokov segítségével – Taylort, s a nem kicsit elöl mutatkozó balhátvéd még azt is megengedhette magának, hogy első kísérlete kipattanjon szegény Akinfejevről (2-0).

A folytatásban az orosz válogatott igyekezett ocsúdni a sokkból, de álmosan kombinálgatott; a walesi együttes fokozatokkal gyorsabban futballozott, s Bale, továbbá Ramsey révén növelhette volna előnyét. Szembeszökő volt Bale formája: a Madrid csatára úgy száguldozott a fehér mezesek között, akárha a 100 méteres síkfutást szeretné megnyerni Usain Bolt előtt.

A második szakaszt orosz anarchia és számos walesi helyzet jellemezte; egyet – Ramsey passza nyomán – Bale értékesített: bal külsővel elengedett suhintását alázásnak mondanánk (3-0). A végjátékban úgy tetszett, itt valami felnőttcsapat szórakozik az ifi C-vel – Dzjuba azért még az ötösről kihagyta az oroszok egyetlen helyzetét –, amúgy meg a walesiek­ csoportelsőként zártak. Sztárokként folytathatják.

WALES–Oroszország 3-0 (2-0)

B csoport, Toulouse, 33 000 néző. Jv.: Eriksson (svéd).

Wales: Hennessey – Gunter, Chester, Ashley Williams, Davies, Taylor – Allen (Edwards, 74.), Ledley (King, 76.), Ramsey – Bale (Church, 83.), Vokes.

Oroszország: Akinfejev – Szmolnyikov, Vaszilij Berezuckij (Alekszej Berezuckij, 46.), Ignasevics, Kombarov – Szmolov (Szamedov, 70.), Mamajev, Sirokov (Golovin, 46.), Glusakov, Kokorin – Dzjuba.

Gól: Ramsey (11.), Taylor (20.), Bale (67.).

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.