Volt siófoki labdarúgót vettek őrizetbe a bundaügy kapcsán

Újabb labdarúgót vettek őrizetbe szombaton a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai a nemzetközi fogadási csalásokkal kapcsolatos nyomozás eredményeként.

"A Győr II-Kozármisleny NB II-es mérkőzést követően elfogták és őrizetbe vették A. Attilát, a Kozármisleny játékosát" - közölte Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője, aki további tájékoztatást későbbre ígért.

Az érintett klub az eset kapcsán az alábbi tájékoztatást tette közzé a honlapján: "Klubunk meglepődött az események láttán és hallatán, hogy Andruskó Attila neve is felmerült – még nem Kozármisleny játékosként – egy korábbi, 2009-es NB I-es bundaügy kapcsán. Andruskó Attila 2010 nyarán igazolt Kozármislenybe és csapatunk nagyon fontos láncszeme pályán belül és pályán kívül egyaránt. Andruskó tapasztalata és rutinja nagy segítség nyújtott a sok fiatal játékosnak, valamint fontos szerepet töltött be a nagyszerű öltözői hangulat kialakításában is".

A kozármislenyi egyesület hangsúlyozza, egyelőre csak gyanú merült fel a játékossal szemben és amíg nem bizonyított vétkessége, addig kiáll mellette. Andruskó akkoriban a siófok futballistája volt.

A bundaügy a Magyar Labdarúgó Szövetség feljelentése nyomán indult. A Nemzeti Nyomozó Iroda 2009 decemberében vesztegetés miatt indított nyomozást, de a közélet tisztasága elleni bűncselekményekhez kapcsolódó hatásköri szabályok 2011 áprilisában történt módosítására és az ezzel összefüggő szervezeti változásokra is figyelemmel 2011 májusában a Legfőbb Ügyészség ügyészi hatáskörbe vonta az ügyet és a további eljárás folytatására a Központi Nyomozó Főügyészséget jelölte ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.