Vívó-vb: bronzérmes a kardcsapat

Bronzérmet szerzett a magyar válogatott a törökországi vívó-világbajnokság csütörtöki férfi kard csapatversenyében.

A Decsi Tamás, Szilágyi Áron, Lontay Balázs, Iliász Nikolász négyes a helyosztón az orosz alakulat ellen nyert, mégpedig 45:44-re.
Az idén Európa-bajnoki negyedik magyar együttes, amely háromnegyed részben meggyezik a vb-címvédő kvartettel - Nemcsik  Zsolt helyén most Iliász Nikolász szerepelt -, a dél-koreaiak és a  fehéroroszok legyőzése után az elődöntőben kikapott a románoktól,  így vívhatott a harmadik helyért.
A helyosztón ugyancsak megfiatalított orosz csapat állt a pást  másik végében.

Antalya, 2009. október 8.
A magyar SZILÁGYI Áron ünnepli csapata győzelmét Oroszország együttese ellen az antalyai vívó-világbajnokság férfi kard csapatversenyének a bronzéremért vívott mérkőzésén 2009. október 8-án. Magyarország kardvívó csapata a
Antalya, 2009. október 8. A magyar SZILÁGYI Áron ünnepli csapata győzelmét Oroszország együttese ellen az antalyai vívó-világbajnokság férfi kard csapatversenyének a bronzéremért vívott mérkőzésén 2009. október 8-án. Magyarország kardvívó csapata a helyosztón az orosz válogatott ellen 45-44-re győzött, így bronzérmes lett. (MTI/AP/Burhan Ozbilici)

Ezúttal Decsi parádézott, mindhárom asszóját magabiztosan  nyerte,  plusz nyolcas mutatóval zárt. Lontay kétszer nyert, egyszer  kikapott, összességében eggyel több tust adott, mint amennyit  kapott. Az utolsó mérkőzésig remeklő Szilágyinak viszont ezúttal nem  igazán ment, mindhárom asszóját elvesztette (-8), de még ez is  belefért. Utolsóként 40:34-es állásnál ment fel a pástra, ellenfele,  Resetnyikov azonban fokozatosan ledolgozta az oroszok hátrányát,  sőt, 43:41-re el is ment. Szilágyi innen jött vissza, 44:43-ra, majd  egy akcióját elvették, ezzel 44:44-lett, a következőt azonban már -  hosszas videózás után - a vezetőbíró megadta.

"Kilenc asszóm volt a bronzmeccsig, mindig befejező emberként  léptem pástra, nagyon elfáradtam - mondta az MTI-nek Szilágyi. - Az  oroszok ellen rosszul vívtam, nem éreztem a távolságot, nem jöttek  be az akcióim, de szerencsére a társaim eredményesek voltak, és az  első két párharcomat én is csak kevéssel vesztettem el. A végén az  Európa-bajnok Resetnyikov nagyon megfogott, megpróbáltam technikásan  vívni, akciókat csinálni, de semmi sem jött be. Amikor már ő  vezetett, azt mondtam magamnak, ha máshogy nem megy, erőből kell  megcsinálni. Kintről továbbra is biztattak, ez jólesett, s végül  sikerült győznöm. Szerintem már az utolsó előtti tust is meg kellett  volna adni nekem."

"Az egyéni verseny után említettem, hogy én Antalyából eddig  mindig két éremmel tértem haza - kezdte összegzését a három napja  szintén harmadik helyen végzett Decsi. - Végül is az éremszerzés  volt a cél, ezt elértük. Úgy vélem, van jövője ennek a csapatnak."

"Fontos volt, hogy az elvesztett elődöntő után leültünk, és  megbeszéltük, hogy megpróbáljuk felszívni magunkat. A döntőért, sőt  aranyért jöttünk, de fel tudtuk dolgozni a vereséget, ennek  köszönhető, hogy a bronzmeccsen nyertünk. Hogy az utolsó asszóban mi  történt, nem fontos, a lényeg, hogy a 45. tust mi adtuk" - értékelt  Lontay.

A hetedik helyen végzett a magyar válogatott a női párbajtőr csapatversenyben. A Szász Emese, Tóth Hajnalka, Izsó Katalin, Takács Emese négyes a negyeddöntőben elszenvedett vereséget követően kikapott a románoktól, majd legyőzte a kínaiakat.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.