Visszatérés, éneklés, dögunalom

Még el sem csitult Felipe Massa (Williams) év végi visszavonulásának híre, amikor a Forma–1 újabb emblematikus alakja jelentette be, hogy nem lesz ott jövőre a rajtrácson. A brit Jenson Button, 2009 világbajnoka 2017-ben már „csak” fejlesztőpilótaként dolgozik a csapatnál, helyét átadja az ifjú belga tehetségnek, Stoffel Vandoorne-nak.

Button tizenhat év és 15 futamgyőzelem után száll ki a szériából, Massa pedig tizennégy esztendős csúcskategóriás pályafutása során elért 11 első helyezéssel hagyja el az F1-et; feltéve persze, hogy az év végéig hátralévő hét futamon már egyikük sem gyarapítja elsőségei számát. A sikerre azonban alig mutatkozik esély: a múlt hét végi Olasz Nagydíjon Massának még a kilencedik helyért is meg kellett küzdenie a mind rosszabb formába kerülő Williamsszel, Button pedig pontot sem szerzett a McLarennel.
Rosberg intője
Rosberg intője
Andrej Isakovic / Reuters

Ami a monzai futamot illeti: amilyen frusztráló lehetett a két szebb napokat is megélt pilótának a középmezőnyben körözgetni, olyan nehéz volt a szurkolóknak ébren maradniuk a vasárnapi ebéd után, elvégre a szezon alighanem legeseménytelenebb viadalát prezentálták a pilóták. Legfeljebb a rajt emelte a pulzusszámot (kissé), hiszen a mezőnyt az időmérőn leiskolázó Lewis Hamilton (Mercedes) a startnál beragadt, így Nico Rosberg (Mercedes), Sebastian Vettel (Ferrari), Kimi Räikkönen (Ferrari), Valtteri Bottas (Williams) és Daniel Ricciardo (Red Bull) is kikerülte őt. A brit azonban tempója és remekül időzített boxtratégiája révén olyan könnyedén jött vissza másodiknak a magabiztosan vezető Rosberg mögé, mintha a többiek más osztályban hajtottak volna.

A versenyről sokat elárul, hogy – tényleg csak némi túlzással – a következő említésre méltó jelenetet a dobogón győzelmi mámorban ünneplő Rosberg a célegyenesben összegyűlt több tízezres tömeg megénekeltetésével produkálta. Az Olasz Nagydíj győztese két pontra faragta hátrányát a listavezető Hamiltonnal szemben, így abban feltétlenül lehet reménykedni, hogy kettejük küzdelme révén akár még versenyt is láthatunk az idén.

Japán futam, japán kocsi, magyar bravúr,

A túraautó-világbajnokság idei szezonjának kilencedik versenyhétvégéjén, a japán Motegiben Michelisz Norbert nyerte az első futamot. Ezzel a magyar pilóta pályafutása ötödik, míg a Honda gyári versenyzőjeként első győzelmét szerezte meg. Michelisz az ötödik helyen áll a pontversenyben, amelyben már most behozhatatlan előnnyel vezet a címvédő argentin José Maria Lopez (Citroën).

 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.