'Vezethetik-e magyarok a Román Jégkorong Szövetséget?'

Közel tíz órán át tartó, botrányokkal tarkított közgyűlés végén szerdán este újraválasztotta az elnöki tisztségbe Tánczos Barnát a Román Jégkorong Szövetség.

Tánczos Barna megbízatása további négy évig szól. A közgyűlést élőben közvetítette a világhálón a Székelyhon portál. Amint a közvetítésben látni lehetett, a munkát folyamatosan ellehetetlenítette egy Tánczos leváltására törekvő, kis létszámú, de hangos csoport. Azt sérelmezték, hogy a közgyűlésen a 2012-13-as bajnokságba nevezett csapatok képviselői kaptak szavazati jogot, és nem az előző bajnokság képviselői.

"A vita és a harc arról szól, hogy vezethetik-e magyarok a Román Jégkorong Szövetséget" - nyilatkozott a közgyűlés után az MTI-nek Tánczos Barna. Az újraválasztott elnök hozzátette: 15 nap múlva foglalja el posztját a szövetség új vezetése. Ha valaki fellebbezést nyújt be a közgyűlés határozatai ellen, akkor azt jogi úton próbálják tisztázni.

A Pro Sport című romániai sportmagazin internetes oldalán óriási botrányként közölte, hogy a Tánczos Barna által szervezett biztonsági szolgálat emberei fegyverrel fenyegették meg a bukaresti Steaua korábbi vezérszurkolóját, aki egy a bajnokságban nem szereplő csapat képviseletében volt jelen a közgyűlésen. Tánczos Barna az MTI-nek azt mondta: a közgyűlés biztonságos lebonyolítására igénybe vett őrző-védő szolgálat két fegyvertelen, öltönyös ügynökkel biztosította a helyszínt.

A romániai jégkorongsportot a székelyföldi csapatok uralják. A válogatott 24 fős keretében decemberben 22 magyar ajkú játékos mellett egy honosított ukrán és egy román nemzetiségű hokis szerepelt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.