Férfi kézi BL: folytatódó Veszprém-parádé

Továbbra is százszázalékos az MKB Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a szombati 4. fordulóban kiváló második félidei játékának köszönhetően 31:28-ra legyőzte a B csoportot eddig vezető dán Koldingot.

A két százszázalékos csapat ütközetén Császár szerezte az első gólt, ám utána erre hárommal válaszoltak a vendégek. A dánok bátran játszottak, és a magyar csapat védői szinte csak szabálytalanul tudták megállítani az akciókat. A 8. percben 5:2-re vezetett a Kolding.

Császár Gábor kapura dob Ratko Nikolic és Simon Edelberg Jensen között
Veszprém, 2010. október 16. Császár Gábor, az MKB Veszprém játékosa (k) kapura dob Ratko Nikolic (b) és Simon Edelberg Jensen (j), a dán Kolding játékosai között a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának 4. fordulójában játszott MKB Veszprém - Kolding találkozón Veszprémben. MTI Fotó: Kovács Anikó

Toromanovic kiállítása alatt beindult a BL-góllövőlistáját vezető Vujin, és pillanatok alatt egyenlő lett. Azonos létszámban a dánok nem engedték ki kezükből a vezetést, közülük Christiansen volt a legveszélyesebb.

Vujinra nagyon figyeltek a vendégek, így a megszokottnál kevesebb alkalma nyílt lőni, ám ahogy kiléptek rá, ő remek passzokat tudott adni, csak éppen a ziccerek értékesítése jelentett gondot, mert Erevik remekül védett. A 20. percben már 10:6 volt az állás. A lelátóról felharsant az "Ébresztő!"

Mocsai Lajos időt kért, és több poszton is cserélt, és Perez két góllal tette le névjegyét. Apadni kezdett a különbség, és a rivális 12:11-es előnyénél a 27. percben időt kért. A szünetig Spellerberg - emberelőnyben - szép gólokkal bosszantotta a hazai drukkereket.

A második félidőt jól kezdte a Veszprém, Perez duplája után létszámfölényben Iváncsik Gergő egyenlített, majd Gulyás fordított (34. perc: 17:16). A dánok bennragadtak az öltözőben, és a 6:0-ra elveszített szakasz után időt kértek. A góllövés így sem ment nekik, és csak kilenc perc elteltével szakadt meg rossz sorozatuk, közben meg kaptak hetet...

A Veszprém Aréna majdnem felrobbant egy-egy szép megmozdulás, akció után, a fülsüketítő zaj láthatóan zavarta a vendégjátékosokat, így azután nem tudtak faragni hátrányból.

Vujin kihagyott hétméterese és Laluska kiállítása jelezte, hogy nincs még lefutva a rangadó. Csakhogy Jensent gólja után kiküldték a bírók, és visszaállt a korábbi, megnyugtató különbség.

A két "nehéz bombázó", Perez és Vujin nemes egyszerűséggel lőtte át a védőfalat, és ezen fegyverzettel nem versenyezhetett a dán alakulat. Ráadásul a 34. születésnapját ünneplő Fazekas is brillírozott a kapuban, így a hajrában sem volt esély a fordításra.

A mostani sikerrel a magyar bajnok nagy lépést tett a csoportgyőzelem felé.

A BL-ben most egy hosszabb szünet következik, a Veszprém legközelebb november 21-én lép pályára a svéd Sa:vehof göteborgi otthonában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.