Verrasztó ma még Hosszút is leúszta

Hosszú Katinkát is megelőzve az első helyen jutott be a délutáni döntőbe Verrasztó Evelyn 200 méter vegyesen az úszók dohai rövidpályás világbajnokságának negyedik napján.
A szám selejtezőjében Verrasztó 2:06.93 perccel bizonyult a 45 fős mezőny legjobbjának, a 2:02.13-mal világcsúcstartó Hosszú a harmadik eredmény (2:07.04 p) birtokosaként folytathatja a fináléban. Az "átmeneti bronz" előtt a katari vb-n már öt érmet - három aranyat és két ezüstöt - begyűjtő magyar kiválóság 50 méter háton 26.45 másodperccel - országos csúcsát 35 századnyira megközelítve - a második legjobb idővel lépett tovább a 16-os elődöntőbe. „Egy picit rosszul vagyok, egy hete küszködök egy kisebb betegséggel, és ezt most, hogy kiúsztam magam, érzem minden porcikámon - idézte Verrasztót a Magyar Úszó Szövetség helyszíni beszámolójában. - Tudtam, hogy 2:07 környéke kell a döntőhöz, kicsit jobban is sikerült, de az sejthető, lesznek még csodák délután, és én nem biztos, hogy ehhez még jobban hozzá tudok járulni. Azért megpróbálom, persze."

Hosszú Katinka elégedett volt a szombat délelőtt történtekkel: „Csak a továbbjutás volt most a lényeg, nem akartam sokat kiadni magamból - mondta. - Már kezdem érezni a lábaimat, ami amúgy nem baj, mert ahhoz inkább hozzá vagyok szokva, hogy kicsit fáradtabban úszom, mint hogy totál frissen fickándozom és csak keresem a vizet magam körül, mint az első nap délelőttjén."

Biztosan vette a szombat délelőtti akadályt az ifjúsági olimpiai bajnok Szilágyi Liliána (56.94 mp) is, aki a 67 induló közül a hetedik időt úszta 100 méter pillangón, s lett biztos résztvevője az elődöntőnek. Kellemes meglepetéssel szolgált Földházi Dávid is, aki 100 méter vegyesen 11.-ként jutott a legjobb 16 közé, ideje - 53.23 másodperc - alig 12 századdal gyengébb csupán, mint a katari vb-t kihagyó Cseh László magyar csúcsa.

Balszerencsésnek mondhatja ugyanakkor magát Jakabos Zsuzsanna, aki 50 méter gyorson (24.79) éppen kicsúszott az elődöntőből: neki 12 század hiányzott ahhoz, hogy bekerüljön az elődöntősök közé. A 122 indulót felsorakoztató szám másik magyarja, az alig 13 éves Gyurinovics Fanni (25.70) 41. lett. Ugyanebben a pozícióban zárt a szintén 13 esztendős Késely Ajna (29.42) az 50 méter hát selejtezőjében.

A klasszikus férfi sprintszám, a 100 méteres gyorsúszás délelőtti erőpróbája mamutmezőnyt, 152 (!) versenyzőt mozgósított, és szépen helytállt a 18 éves Holoda Péter, aki 22. lett (48.02). Ugyanitt betegsége miatt nem állhatott rajthoz a 200 méter gyors döntőjében negyedikként végzett Kozma Dominik. Holoda kipróbálta magát 100 méter vegyesen is, ahol a teljes rangsorban a 44. idő (56.30) lett az övé. Horváth Dávid az 50 méter mell selejtezőjében 41. lett (27.77), így az elődöntőt nélküle rendezik.

A vegyescsapatok 4x50 méteres gyorsváltójában nem indult el a magyar válogatott.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.