Véget ért egy sorozat

Addig altatott a spanyol válogatott, míg fordítottak a horvátok, így a következő körben olasz–spanyol mérkőzés lesz.

Modric sérülés miatt hiányzott a horvát csapatból a spanyolok ellen, bár ő aligha tehetett volna az ellen, hogy a címvédő a 7. percben kipasszolja az ellenvédelmet, majd Fabregas löbbölése után Morata a hálóba lőjön ­(1-0). A horvát Kalinic lövését védte De Gea, majd a kapus hibáját követően Rakitic parádés emelése után a lécet és a jobb kapufát is érte a labda. A spanyolok passzolgattak, és amikor véget vetettek az altatásnak, pillanatok alatt helyzetbe kerültek. A szünet előtt azonban egyenlített Horvátország: Kalinic látványos mozdulattal vetett véget a spanyolok nyolcadik ­Eb-meccse óta tartó, kapott gól nélküli sorozatának (1-1).

A második félidő közepén egy percen belül mindkét kapunál hasonló tizenegyesgyanús eset volt, a játékvezető csak a spanyoloknak adott büntetőt, amelyet Ramos viszont Subasic kapusba lőtt. A spanyolok addig altattak, míg váratlanul pórul jártak, mert a 87. percben jött a slusszpoén: Aduriz blokkolt lövése után jött egy ellentámadás, amelynek végén Perisic ballal a rövid sarokba lőtt! (1-1). Silvának a legvégén még volt lehetősége egyenlíteni, de elhibázta, így bosszankodhat a címvédő: a csoportelsőség a horvátoké lett, Spanyolország pedig az olaszok karjaiba futott. Jöhet a legutóbbi Eb-döntő visszavágója már a legjobb tizenhat között!

A D csoport végeredménye:
1. Horvátország 7 pont, 2. Spanyolország 6, 3. Törökország 3, 4. Csehország 1.

HORVÁTORSZÁG–SPANYOLORSZÁG 2-1 (1-1)

D csoport, Bordeaux, 41 000 néző.

Jv.: Kuipers (holland).

Horvátország: Subasic – Srna, Corluka, Jedvaj, Vrsaljko – Perisic (Kramaric, 94.), Rog (Kovacic, 82.), Rakitic, Badelj, Pjaca (Cop, 92.) – Kalinic.

Spanyolország: De Gea – Juanfran, Piqué, Ramos, Alba – Fabregas (Thiago Alcantara, 84.), Busquets, Iniesta – D. Silva, Morata (Aduriz, 67.), Nolito (Soriano, 60.). Gól: Morata (7.), Kalinic (45.), Perisic (87.).

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.