Véget ért a leányálom

Már a belgáktól és a törököktől elszenvedett 3:0-ás vereség sem volt tündérmese, az azeriek elleni 3:1 és a legjobb tizenkettőbe jutás azonban felkeltette az érdeklődést a magyar női röplabda-válogatott iránt, ám szerdán Antwerpenben véget ért a leányálom.

A más klasszist képviselő német együttes ugyancsak 3:0-ás vereséget mért honfitársainkra, így a legjobb nyolc közé került, és legközelebb a törökökkel találkozik. A huszonnyolc szűk esztendő után újra Eb-résztvevő magyar csapat az első játszmában 14:15-ig volt versenyben, még 18:20-ig is tartotta magát, aztán a szett hajrájában kénytelen volt közelről nézni a német bemutatót (18:25). A folytatásban pillanatok alatt 5:0-ra elhúzott az ellenfél, amelyben Apitz, Beier, Brandt, Brinker, Kozuch, Thomsen a legmagasabb szinten játszotta a röplabdát. A túloldalon Dobi, Horváth, a két Kötél, Liliom, Pallag, Sándor, Szakmáry, Széles, Tálas vagy Vacsi egyaránt igyekezett, ám a kategóriakülönbséget nem tudta kiegyenlíteni, ennélfogva 8:16, 14:21, végül 17:25 következett.

Bombázó Kozuch
Bombázó Kozuch
Laurent Dubrule / MTI

Hűen tükrözte a játék menetét, hogy a harmadik szett elején, 0:2-nél hazánk lelkes lányainak egyike még a zsűri meglepett tagjai közé is bevetődött a labda után – hiába. (Amúgy jól mutatott a Liliom az asztalon.) Ám ennek a játszmának az első felében vált leginkább partnerré a magyar együttes, hiszen 5:5, 7:7, 9:9 is volt az állás. Ettől fogva viszont nem ismertek pardont a találkozót egyébként végigmosolygó, zsúrhangulatban röplabdázó németek, akik percek alatt 16:9-re, majd 21:12-re elhúztak. A befejező szett 25:14-gyel zárult, de nincs mit szégyellni azon, hogy az Európa-bajnokság nem az Európa Liga.

Arról nem beszélve, hogy a fiatal magyar csapat feltűnése nyomán több mint valószínű: a legközelebbi Eb-szereplésre nem kell újabb huszonnyolc esztendőt várni.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.