Vb: Uruguay nem érmes, ám ünnepel

A németektől a szombat esti bronzmeccsen elszenvedett 3-2-es vereség ellenére egész Uruguay ünnepelt: a beszámolók szerint úgy értékelték a mindössze 3 milliós dél-amerikai ország lakói válogatottjuknak, a celestének a dél-afrikai vb-n mutatott teljesítményét, hogy azzal már a kisdöntő előtt "égi magasságba" jutott.

A harmadik helyről határozó meccs után a tömeg valósággal ellepte az utcákat, a tereket, lelkesen köszöntve a világbajnokságon végül negyedikként zárt együttes helytállását. A fővárosban, Montevideóban is össznépi ünnep kezdődött a mérkőzés végeztével, az éneklő-táncoló emberek "vereségfiesztát" tartva éltették a szövetségi kapitányt, Óscar Washington Tabárezt és legénységét, a játékosok nevét kántálták, elsősorban is az 5 találatig jutó, s a németeknek is pazar gólt lövő Diego Forlánét.

Az uruguayiak külön méltányolták futballistáik tartását, azt, hogy mind az elődöntőben a hollandok, mind pedig a bronzmérkőzésen a németek ellen az utolsó pillanatig szívvel-lélekkel hajtottak, rendületlenül küzdöttek, s mindkét összecsapáson kevésen múlott, hogy elmaradt az egyenlítés.

Az uruguayiak javában készülnek már Forlánék hősöknek kijáró fogadtatására is; a csapat hétfő késő délután érkezik haza a Dél-afrikai Köztársaságból.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.