VASÁRNAPI FRISS: Csipes és a Kovács, Kozák páros aranyérmes!

Csipes Tamara és a Kovács Katalin, Kozák Danuta páros is világbajnok lett a szegedi kajak-kenu világbajnokság zárónapján: előbbi sportoló kajak egyesben, ötezer méteren, utóbbi kajakpáros 200 méteren végzett elsőként. A magyar csapat hat arany, egy ezüst-és három bronzéremmel zárta az olimpiai kvalifikációs eseményt.

23.00 - Murray győzött Cincinnatiben

A Cincinnatiben rendezett nemzetközi férfi tenisztorna döntőjében a brit Andy Murray 6:4, 3:0-ra győzte le a világelső szerb Novak Djokovicsot, aki vállfájdalmai miatt a második játszmában feladta a finálét.

19.55 - FTC: újabb vereség

Az FTC labdarúgócsapata 2-1-re kikapott hazai páyán a Haladástól az NB I hatodik fordulójának záró találkozóján. Ez volt Nagy Tamás első mérkőzése megbízott edzőként. FTC–Haladás 1-2. Albert Flórián stadion, 3500 néző. Jv.: Iványi. Gól: Rósa (72. –11-esből), illetve Vujovics (5.), Halmosi (56.).

19.40 - Idegenbeli City-siker

Kora esti labdarúgó mérkőzések eredményei. Premier League: Bolton–Manchester City 2-3 (Klasnic 69., Kevin Davies 63., illetve Silva 26., Barry 37., Dzeko 47.). Bogdán Ádámot a cserék közé nevezték. Bundesliga: Hannover–Hertha 1-1 (Sergio Pinto 33., illetve Lasogga 83.).

18.40 - Svájci váltó

A Kovács Zsófia, Tóth Tamás, Vanek Margit, Vanek Ákos összeállítású magyar váltó a kilencedik helyen végzett a Lausanne-ban rendezett sprinttávú triatlon-világbajnokságon.

18.00 - Győzelem nélkül

Továbbra sincs győzelme az Újpest labdarúgócsapatának a honi bajnokságban: a lila-fehér együttes az NB I hatodik fordulójában a DVTK-val játszott döntetlent. Újpest–DVTK 1-1. Szusza Ferenc stadion, 3000 néző. Jv.: Kovács J. Zoltán. Gól: Kabát (50.), illetve Seydi (68.).

17.30 - Stieber gólpassza és cseréje

A 62. percig a pályán lévő Stieber Zoltán beívelése után – Andreas Ivanschitz révén – szerzett vezetést a Schalkétól hazai pályán 4-2-re veszítő Mainz. A német labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójában: Mainz–Schalke 2-4 (Gól: Ivanschitz 8., Soto 12., illetve Huntelaar 57., Höwedes 64., Matip 82., Fuchs 90.).

17.15 - Somogyi nem volt a keretben

Az angol labdarúgó első osztály második fordulójában a Somogyi Csabát alkalmazó, de a magyar kapust a keretbe nem nevezett Fulham 2-0-ra kikapott a Wolverhampton otthonában. Wolverhampton–Fulham 2-0 (Gól: Doyle 42., Jarvis 45.), Norwich–Stoke 1-1 (De Laet 37., illetve Kenwyne Jones 90.).

14.55 - Nem volt slusszpoén

A szegedi kajak-kenu világbajnokság utolsó futamán, a férfi négyszer 200 méteres kajakváltóban a Dudás Miklós, Tótka Sándor, Kadler Viktor, Gyertyános Gergely összeállítású magyar csapat a nyolcadik lett.

14.45 - Negyedik négyes

A Kovács Katalin, Kozák Danuta, Vad Ninetta, Paksy Tímea összeállítású női kajakváltó a negyedik helyen végzett a négyszer 200 méteres döntőben.

14.30 - Hetedik a kenus váltó

A Bozsik Attila, Lantos Ádám, Foltán László, Horváth Gábor összeállítású magyar férfi kenuváltó a hetedik helyen végzett a négyszer 200 méteres szám döntőjében.

13.45 - Ötödik hely kenupárosban

A férfi kenupárosok 200 méteres döntőjében a Foltán László, Horváth Gábor magyar duó az ötödik helyen zárt.

13.35 - Kovács és Kozák világbajnok

A Kovács Katalin, Kozák Danuta kajakpáros nyerte a 200 méter döntőjét a szegedi kajak-kenu világbajnokság zárónapján, ezzel megszerezte a magyar csapat hatodik aranyérmét!

13.25 - Alig csúsztak le

Sík Márton és Beé István kajakpárosa szoros befutóban a hetedik helyen végzett a 200 méter döntőjében a szegedi kajak-kenu világbajnokság zárónapján. Mivel csak az első hatnak járt olimpiai kvóta, a magyar kettős lemaradt arról.

13.14 - Takács Kincső a hatodik

A női kenu egyes 200 méteres döntőjében Takács Kincső a hatodik helyen végzett a szegedi kajak-kenu világbajnokság zárónapján.

12.53 - Paksynak utolsó, de kvótás

Paksy Tímea rossz rajt után a kilencedik, utolsó helyen zárta a női kajak egyes 200 méteres döntőjét, ám így is olimpiai kvótát szerzett, mivel az előte végző ukrán versenyzőnő korábban már elérte a szintet egy másik számban.

12.50 - Molnár Péter kvótája

A férfi kajak egyes 200 méteres döntőjében Molnár Péter a nyolcadik helyen végzett a szegedi kajak-kenu világbajnokság zárónapján. Noha a bravúr elmaradt, olimpiai kvótát szerzett a magyar versenyző.

11.28 - Pauman Dániel a kilencedik

A férfi kajak egyes 5000 méteres döntőjében Pauman Dániel a kilencedik helyen végzett a szegedi kajak-kenu világbajnokság zárónapján.

11.00 - Világbajnok Csipes Tamara

A női kajak egyes 5000 méteres döntőjében Csipes Tamara egy utolsó körös hajrával, nagy fölénnyel nyert, így világbajnoki címet szerzett a szegedi kajak-kenu világbajnokság zárónapján. Csipesnek ez a második elsősége az olimpiai kvalifikációs tornán: szombaton 1000 méteren győzött.

10.40 - Középmezőny ötezren

Varga Dávid a kilencedik helyen zárta a férfi kenu egyes 5000 méteres döntőjét a szegedi kajak-kenu világbajnokság zárónapján. A kézi indítású versenyen harmincegyen szerepeltek.

10.35 - Fogd az energiaitalra!

Felfüggesztették versenyzői jogát, emiatt visszalépett a jövő szombaton kezdődő tegui atlétikai világbajnokságtól a doppingvétségen ért Mike Rodgers. A 100 méter korábbi amerikai bajnoka – aki idén a negyedik legjobb időt tartja ezen a távon (9,85) – az edzőtáborban elfogyasztott energiaitalra hivatkozott múlt heti lebukása után.

9.00 - Döntősök Cincinnatiben

Marija Sarapova és Jelen Jankovics játssza a cincinnatti nemzetközi tenisztorna női döntőjét. A négy között: Sarapova (orosz)–Zvonarjova (orosz) 2:6, 6:3, 6:3, Jankovics (szerb)–Petkovic (német) 7:6, 6:1.

8.30 - A brazil húszéveseké a világ

A rendes játékidő 2-2-es eredménye után, a hosszabbítás 111. percében szerzett góllal Brazília legyőzte Portugáliát a labdarúgó U20-as világbajnokság magyar idő szerint vasárnap éjszaka játszott döntőjében. Brazília–Portugália 3-2 (1-1, 2-2), világbajnok Brazília. Gól: Sergio Oliveira (5. öngól), Oscar (78., 111.), illetve Alex (9.), Nelson Oliveira (59.). A harmadik helyért rendezett találkozón: Mexikó–Franciaország 3-1.

A Kovács, Kozák páros a hatodik magyar aranyérmet
A Kovács, Kozák páros Aranyérmes lett a 200m kajakpárosok döntőjében
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.