Eladják az MTK-t az MTK-nak

Információink szerint előnyös konstrukcióban megvásárolja „saját” labdarúgó zrt.-jét az MTK.

A részvénytársaság eddig Várszegi Gábor cégeinek tulajdonában volt, és a kék-fehér klub egyelőre szinte jelképes összegért jut hozzá, hogy aztán – információnk szerint – hosszú távú, évtizedes távlatú szerződés alapján fizessen érte. A futballcsapat működési feltételei a következő két esztendőre megvannak, azzal együtt, hogy a Hungária körúton úgy számolnak: a 2012/2013-as évadban újra NB I-es lesz a szégyenszemre a másodosztályba süllyedt MTK.

MTK Stadion. Budapest 2011.05.18. Fotó: Bócsi Krisztián

A jövőben ugyancsak a klub ­működteti majd a Sándor Károly Akadémiát, a fedezet pedig a Liverpoollal kötött megállapodás, a játékoseladás, valamint a hat „kiemelt” futball­akadémia állami támogatásából az agárdi intézményre jutó – nem csekély, 200 milliós – összeg.

A terület és a felújítás után a régi ­fényében pompázó, elegáns épület Várszegié marad; azt a Sándor Károly Alapítvány eddig is bérelte a tulajdonostól. Úgy tudjuk, a változásokat Várszegi kezdeményezte, de ezúttal nemcsak az üzleti énje mutatkozott meg, hanem az MTK iránti érzelmei is szerepet játszottak a klub számára kedvező kondíciók kialakításakor. Azaz a tranzakció kapcsán nem feltétlenül fogható rá, hogy olyan, mint Houdini, a szabadulóművész...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.