Vancouver: síakrobatika és bob a történelemórán

A Hoffmann Nóra, Zavozin Maxim duó a 23 induló között a 14. helyen áll a jégtáncosok vasárnapi original programját követően a vancouveri téli olimpián. A kanadai Tessa Virtue, Scott Moir kettős várja az élről a folytatást.

A magyar duó a pénteki kötelező program után a 13. helyen állt, és a pontozók az original során nyújtott produkciójukat is a 13. helyre rangosorolták. A páros ennek ellenére egy helyet visszacsúszott összesítésben. Hoffmann elégedetten értékelt a második felvonás után: "Nagyon jó volt a hangulat, rendkívül sok magyar néző volt kint, így én már a jégre lépés előtt majdnem elsírtam magam a meghatottságtól. Sikerült élveznünk a korcsolyázás minden pillanatát, elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel."

Elégedett lehet az Andre Lange, Kevin Kuske páros is, amennyiben a duó - a sportág történetében elsőként - negyedik olimpiai aranyérmét gyűjtötte be. Lange és társa a kettesbobosok viadalán végzett az élen; a két versenyző 2002-ben Salt Lake Cityben a négyesek között nyert, míg négy évvel később Torinóban mindkét számban győztek.

Ugyancsak történelmi pillanatok szemtanúi lehettek a férfi alpesi sízők szuperkombinációs számának nézői. Bode Miller, a 33 éves amerikai klasszis végre ötkarikás győzelmet ünnepelhetett. A négyszeres világbajnok, háromszoros olimpiai ezüst-, és egyszeres bronzérmes sportoló zseniális második futamot teljesített, így az első körben mutatott gyengébb siklása ellenére végre révbe ért. 

 

A sílövőknél a férfi 15 km-es tömegrajtos viadalt az orosz Jevgenyij Usztyjugov, míg a nők 12,5 km-es tömegrajtos versenyét a 10 km-es üldözéses versenyben első és a 7,5 km-es sprintben második német Magdalena Neuner nyerte.

Gyorskorcsolyában a nők 1500 méteres számában a négy éve Torinóban 3000 méteren arany-, 1500 méteren bronzérmes holland Ireen Wüst győzött, míg a síakrtobaták olimpiákon most debütált versenyében, a férfi krosszban svájci siker született Michael Schmid révén.

 

 

 

A svájci Michael Schmid nyerte a síakrobatikában a férfiak krosszversenyét
Switzerland's Michael Schmid etes in the men's ski cross freestyle skiing qualifying at Cypress Mountain during the Vancouver 2010 Winter Olympics February 21, 2010. REUTERS/Mark Blinch (CANADA)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.