Van mire büszkének lennie?

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy pótselejtezőt játszunk” – jelentette ki Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szakvezetője a telki edzőközpontban hétfőn rendezett tájékoztatón.

Mint köztudomású, a német tréner ifjabb Dárdai Pál után ült le a nemzeti együttes kispadjára, s a négy Eb-selejtezőn öt pontot szerzett csapatával. Sorrendben: döntetlen itthon Románia (0-0) és idegenben az északírek ellen (1-1), győzelem hazai pályán a feröeri csapattal szemben (2-1), majd vereség Athénban a görögöktől (3-4).

„Nehéz szituáció volt a játékosok, a szövetség és jómagam számára is az, amikor átvettem a csapatot, de együtt, közösen megoldottuk a feladatot” – jelentette ki Storck. A „megoldás” után következhet a pótselejtező: november 12-én Norvégiában, míg 15-én az Üllői úton.

Változnak az idők... Valaha Magyarországon nem tudták megemészteni, hogy az 1954-es vb-döntőt elvesztette a válogatott az NSZK csapatával szemben (2-3), most pedig honfitársaink német szakvezetője a selejtezőcsoport harmadik helyére büszke. A „berni
Változnak az idők... Valaha Magyarországon nem tudták megemészteni, hogy az 1954-es vb-döntőt elvesztette a válogatott az NSZK csapatával szemben (2-3), most pedig honfitársaink német szakvezetője a selejtezőcsoport harmadik helyére büszke. A „berni csoda” máig él: a csúcstalálkozó labdáját most kiállították Dortmundban
Wolfgang Rattay / Reuters

Storck az ellenfélről azt mondta: jó együttes, amelynek az utolsó pillanatig esélye volt az egyenes ági kvalifikációra. Az ellenfelet fiatal játékosok alkotják, tagjai közül többen a BL-ben, illetve az Európa Ligában játszanak. A norvég keretből a kapus Rune Jarstein és a középpályás Per Skjelbred is a Hertha alkalmazottja, értelemszerű tehát, hogy a német tréner érdeklődik majd elődjétől, Dárdaitól. A kapitány kiemelte a skandináv együttes jó védekezését, amit az is bizonyít, hogy a tíz selejtezője közül haton nem kapott gólt.

A nem túl eredeti Storck leszögezte: nincs rajta „extra nyomás”, mivel az edzők mindig presszió alatt dolgoznak. A kapitány nem örül annak, hogy a négy playoff párharc közül a norvég–magyar lesz az első, mert így kevesebb idő jut az előkészületekre, de mindent megtesz a sikeres szereplés érdekében. Szerinte kedvező, hogy az első mérkőzést idegenben játssza a válogatott. Bízik abban: a csapat megfelelő eredményt ér el Oslóban, s akkor itthon a közönség támogatásával kivívható az Eb-részvétel. Az Üllői úti harsány „hajrá, magyarok!”-hoz persze az is kell, hogy az UEFA ne rendelje el a zárt kapus rendezést.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.