Valencia: fantasztikus Ferrari

Csaknem negyvenezer néző tekintette meg Valenciában az első idei Forma-1-es teszt harmadik, utolsó napját, vagyis ennyi ember szája maradt tátva, amikor látta, hogy a Ferrariban bemutatkozó spanyol Fernando Alonso a heti program legjobb idejével végez az élen.

A kétszeres világbajnok produkciójával a tűzpiros istálló tarolt a próbán, lévén, hogy az első két napon a sérüléséből fölépült Felipe Massa nyert, mi több a mezőnyből csak e duó ért el 1 perc 12 másodperc alatti köreredményt.

A Ferrarinál tehát bizakodhatnak - főként a tavalyi gondok után -, ezzel együtt elégedettségre semmi okuk: a rajt (március 14., Bahrein) még messze van, a riválisok a jerezi, majd a barcelonai teszten még fejlődhetnek szépen...

Amúgy Alonso mögött Pedro de la Rosa (BMW-Sauber) „futott" a leggyorsabban, megelőzve a hétszeres világbajnokként visszatért Michael Schumachert (Mercedes GP). A címvédő Jenson Button (McLaren-Mercedes) ötödikként zárt.

 

Alonso oktatott Valenciában
Ferrari Formula One driver Fernando Alonso of Spain waves to the crowd during a testing session at the Cheste racetrack, near Valencia February 3, 2010. REUTERS/Heino Kalis (SPAIN - Tags: SPORT MOTOR RACING)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.