„Lehet, hogy az utóbbi idők legerősebb keretét sikerült összeraknunk”

Bár tombol a kánikula, a jégen sem áll meg az élet, sőt. A fehérvári hokisok számára július első két hete az „előszezon” talán legfontosabb időszaka volt, hiszen erre a periódusra esett az új légiós különítmény kialakítása.

Ráadásul az emlékezetes bravúrokkal – az osztrák liga felsőházába jutással –, majd a negyeddöntőben a Vienna Capitals együttese ellen 2:0-ás vezetésről 4:2-re elveszített párharccal spékelt előző évad után a „Volánnál” a további előrelépést tűzték ki célul.

„Nincs kizárva, hogy az utóbbi idők legerősebb keretét sikerült összeraknunk. Ehhez persze az kell, hogy a szerződtetett játékosok beváltsák a hozzájuk fűzött reményeket” – mondja Fekti István, a menedzsment tagja, az ifj. Ocskay Gábor Akadémia igazgatója, aki hozzáteszi: a terv ismét az EBEL első hat csapata közé kerülés.

Reszkethetnek a riválisok: az új szerzemények egyike, Ryan Martinelli
Reszkethetnek a riválisok: az új szerzemények egyike, Ryan Martinelli
Facebook

Az új névsort böngészve semmiképpen nem mondható irreálisnak a várakozás, még akkor sem, ha a hazai spílerek közül a csapatkapitány Tokaji Viktor a fővárosi MAC-ba, a szintén válogatott Magosi Bálint pedig Franciaországba igazolt, míg Bartalis István – keresztszalag-szakadása miatt – csak novemberben lesz hadra fogható. Ugyanakkor visszatért a tengerentúlról Fehérvárra a tehetséges fiatal, Nagy Gergő, s további ütős hokisok érkeztek az óceán másik partjáról.

Változatlanul az együttest erősíti a már honosított – s a nemzeti csapat tavaszi A csoportba jutásában meghatározó szerepet játszó – Frank Banham, Andrew Sarauer duó, s az ősztől is a védelem oszlopa lesz az amerikai Kevin Wehrs. Négy kanadait viszont újonnan szerződtettek: Németországból két hátvédet, Ryan Martinellit, valamint Aaraon Brocklehurstöt, a csatárposztra pedig Brendan Conollyt és az indián származású Judd Blackwatert. Az amerikai Chris Francist egyelőre próbajátékra várják.

A külföldi játékosok a jövő héttől ismerkedhetnek meg Székesfehérvár szépségeivel; a felkészülés augusztus 3-án, a szezon szeptember közepén kezdődik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.