Utolsó lett a River Plate, mégsem esett ki

A San Lorenzo, a Boca Juniors és a Tigre azonos ponttal zárta az élen az argentin labdarúgó-bajnokság nyitószakaszát, az Aperturát, így a végső sorrend hármas "minitornán" dől el.

A 19., utolsó fordulóban a San Lorenzo az Argentinos Juniorst verte 1-0-ra, a Boca Juniors a Colónt 3-2-re, a Tigre pedig a Banfieldet 1-0-ra.

Az Apertura tavalyi győztese, a Lanus ezúttal lemaradt a legjobbaktól - negyedik lett -, mert bár 1-0-ra győzött a San Martin ellen, az éllovasoknak legfeljebb döntetlent szabadott volna elérniük ahhoz, hogy négyes összevetés legyen. Így viszont szerdán Tigre-San Lorenzo, szombaton San Lorenzo-Boca Juniors, jövő kedden pedig Boca Juniors-Tigre összecsapásra kerül sor. Az első mérkőzést a Velez Sarsfield, a másik kettőt a Racing stadionjában rendezik.

A Boca mellett a másik legnépszerűbb argentin csapat, a River Plate története legrosszabb idényét produkálta, miután az utolsó fordulóban csak 1-1-et játszott az Estudiantesszel, és így az utolsó helyen végzett. A River mégsem esett ki az elsőosztályból, mert a bajnokságban az elmúlt három év eredményei veszik figyelembe a kiesők meghatározásákor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.